FFT: A Juventusnál vált belőlem érett játékos – Higuaín

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.12.20. 18:49
A 32 éves Gonzalo Huguaín a Real Madrid, a Juventus és a Chelsea után az MLS-ben, az Inter Miami színeiben küzd, ahol David Beckhammel is találkozott.

Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo magazin interjújából: Ízelítőként néhány részlet a FourFourTwo magazin interjújából:

– Minek köszönhető, hogy szeptembertől az Inter Miamiban folytattad?
– Az előző idény vége felé felkerestek, majd könnyen megállapodtunk. Amikor először hallottam az Inter Miami szándékairól, mindent számításba vettem, és rövid időn belül döntöttem. Ez új kihívás, aminek sok előnyét látom. Tetszenek az edzések, szimpatikus a tréner, akárcsak a játékosok, jó a metódus. Ha sok évnyi profi játék után felfedezed a hasonlóságokat, akkor magabiztosan tudhatod, hogy itt is jó az irány. Örülök, hogy itt lehetek. A klub olyan feltételeket kínált, amilyenekre vágytam, így nem hezitáltam.

– Háromszáznál is több gólt szereztél eddigi pályafutásod során. Mi a siker titka?
– A gyakorlás, a technika tökéletesítése és a fejlődés iránti töretlen vágy. A hibák kijavítása, a folyamatos kitartás, a tűz táplálása és a mindennapi tanulás. Bármennyire jó futballista is vagy, bármilyen magas szinteken szerepeltél, mégis mindig javulni kell.

– Hogyan értékeled a Juventusnál töltött időszakodat? Mi volt a legkülönlegesebb pillanat Torinóban?
– Leginkább azt szeretem, hogy a génekben van a győzelem iránti vágy. Csak a siker számít. Minden csapatnál igyekeztem tanulni valamit. Ott vált belőlem érett játékos.

– Milyen volt Cristiano Ronaldo mellett futballozni a Juventusban és a Real Madridban?
– Cristianóval két, teljesen különböző helyzetben is csapattársak voltunk. A Madridnál mindketten fiatal fejjel, egyedül éltünk. A Juventusnál, ami már más szint volt, mindkettőnknek volt gyermeke, és sokkal érettebbek lettünk. A második időszakot sokkal jobban élveztem.

– A Chelsea-ben jól érezted magad? Tervezted, hogy tovább maradsz?
– Rövid ideig játszottam a Chelsea-ben, pedig a bajnokság és London is varázslatos. Jó lett volna, ha egy kicsivel tovább maradhatok a Premier League-ben, de nem rajtam múlt. Úgy döntöttek, hogy nem igazolnak le, így vissza kellett térnem a Juventusba.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik