FFT: a futballvilág legnagyobb detektívtörténetei

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 17:53
A FourFourTwo magazin a legjobb futballkrimikkel idézi meg Agatha Christie szellemét.

Ízelítő a gyűjteményből:

Mérgezés a Highburyben
Az egyik első, futballról szóló film az 1939-es „Rejtély az Arsenal-stadion­ban”, amelyben az Ágyúsok egy kitalált csapattal, a Trójaiakkal csapnak össze. Igen ám, de az egyik trójai játékos holtan esik össze, miután megmérgezték, a rejtélyes ügyet pedig Anthony Slade (Leslie Banks) felügyelő kapta meg. A meccsfelvételeket az Arsenal–Brentford meccsből vették kölcsön, amely az Ágyúsok utolsó mérkőzése volt a második világháború kitörése előtt. George Allison menedzsernek még némi szövege is volt a mérkőzés előtti eligazítás során.

Elementary
Az eredeti Sherlock Holmes-könyvekben Sebastian Moran ezredes kifinomult arisztokrata volt kifogástalan ízléssel. Amikor Vinnie Jones játszotta Morant a modern amerikai feldolgozásban, az Elementaryben, akkor nem volt több egy nehézfiúnál. Aki mellesleg Arsenal-szurkoló. Az eredeti Moran a Brit Birodalom legjobb lövésze volt. Jones maximum ütemtelen becsúszó szereléseivel tudta volna térdre kényszeríteni Holmest.

Linda a pályán
Veszprémi Linda édesapja, Béla a Shakespeare SC mezében készül lakásukban a színész–újságíró rangadóra. Nyomozó lánya bejelenti, ő is focizni fog, „centerhalf lesz”, és mivel a Monimpex FC-nél gyanús haláleset történik, majd sorra lesznek rosszul a játékosok, a csapatba beépülve felderít egy ronda doppingügyet. A '80-as évek remek sorozatában röpködnek a nagy mondatok, például: „Eszti, várjál, gyakoroljuk még a fejelést!”. Kiakad a cukiságmérő.

A teljes gyűjtemény elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik