FFT: a futballvilág leghíresebb bojkottjai

Vágólapra másolva!
2021.09.11. 16:14
Néhány éve félbeszakadt egy görög másodosztályú meccs, mert a játékosok ülve tiltakoztak a migránsválsággal kapcsolatban, de a FourFourTwo talált ennél is ütősebb 10 esetet.

Ízelítő a gyűjteményből:

Nem örülök
Christian Vieri gyakran fakadt ki pályafutása során. Amikor pedig csatártársát, Hernán Crespót klubja 2003-ban eladta a Chelsea-nek, nem volt hajlandó megünnepelni az Interben szerzett gólját. „Továbbra is a tőlem megszokott magas színvonalon játszom majd – szipogott a szerény csatár. – De nem élvezhetem többé a San Siróban játszott mérkőzéseket.” Vierit gyorsan el is adták. Méghozzá a San Siróban csapatával társbérlő Milannak.

Az elátkozott karszalag
Négy iráni játékost tiltottak el 2009-ben a válogatottságtól, mert zöld karszalagot viseltek a Dél-Korea elleni vb-selejtezőn, ezzel támogatva az elnökválasztáson Mahmúd Ahmadinezsád elnök riválisát, Mir Hosszein Múszavit, a mérsékelt ellenzéki vezetőt (középen). Később kiderült, hogy a játékosok – köztük Ali Karimi, a Bayern egykori középpályása – „visszavonultak” szöuli gesztusukat követően. „Sosem fogom megbánni, amit tettem” – említette Karimi.

Zacskók a fejeken
A szomorú mexikói Celaya-játékosok papírzacskóval a fejükön vonultak ki a pályára, hogy fotó készüljön róluk 2014 márciusában. Így tiltakoztak az ellen, hogy három hónapja nem fizették ki őket. A CF Merida elleni másodosztályú mérkőzést megelőzően egyik meg nem nevezett labdarúgójuk nyilatkozott is a sajtónak: „Nem elég, hogy nem kapjuk meg a bérünket, de az öltözőben gyakran nincs folyóvíz és fűtés”. A nagy nemzetközi figyelem közepette a tulajdonosok két héten belül fizettek, és visszakapcsoltak mindent.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik