FFT: 10 híres pálfordulás a futballban

B. Z./N. T.B. Z./N. T.
Vágólapra másolva!
2021.06.30. 15:01
Van, amikor a legnagyobb klubok is hoppon maradnak, mert a szerződtetni kívánt sztár az utolsó pillanatban fityiszt mutat nekik. A FourFourTwo összegyűjtötte a 10 legemlékezetesebb esetet.

Ízelítő a gyűjteményből:

Diego Maradona? Nem éri meg
Szegény Harry Haslam. A Sheffield United menedzsere már 1978-ban Dél-Amerikát fürkészte tehetségek után, akkor, amikor az átlag angol edző a helyi parkba se ment le. Mit ad isten, rá is bukkant egy Diego Maradona nevű srácra, aki akkor az Argentinos Juniors színeiben bolondította a védőket. Haslam lealkudta Maradona árát 600 ezer fontra, és nyélbe is ütötte az üzletet. A Sheffield igazgatótanácsa azonban megvétózta az átigazolást, és inkább megvették Alex
Sabellát 160 ezer fontért. Uram, Isten!

„Hát itt nincsen rendőrség”?

A 2011-es angliai zavargások nemcsak ellopott tévéket és kifosztott Tescókat jelentettek, de a Notthingham Forestet is megfosztották egy ígéretes igazolástól. A Den Haag szélsője, Wesley Verhoek ugyanis Angliába tartott. Mindenben megegyeztek a felek, átment az orvosin, és meg is érkezett Notthinghambe. Amit éppen porig romboltak a vandálok. Verhoekot elfogta a „honvágy”, úgy érezte, „nem lenne fair folytatni”. Gyáva.

Dárdai-kosár a Fradinak
Ez az igazán magyaros Pál-fordulás! 1996 januárjában sokan biztosra vették, hogy a 19 éves pécsi tehetség, Dárdai Pál a BL-pénzben úszkáló Ferencvároshoz szerződik, ám váratlanul a Mezey György irányította BVSC-hez szerződött, épp annyi pénzért (30 millió forint), amennyit a Fradi is megadott volna érte. Dárdai azzal indokolta döntését, hogy a BVSC jobban akarta őt, és csak akkor derült ki, miről is van szó valójában, amikor egy év múlva már a Hertha BSC-ben volt Mezey közbenjárása révén – nyilván senki nem járt rosszul anyagilag.

A teljes gyűjtemény elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik