Felkészülés: Joao Félix vezetésével az Atlético legyőzte a Juventust

Vágólapra másolva!
2019.08.10. 20:03
null
Joao Félix (szemben) kétszer fogadhatta a társak gratulációját (Fotó: AFP)
A nyári Nemzetközi Bajnokok Kupája (ICC) sorozat utolsó mérkőzését Stockholmban játszották, ahol az Atlético Madrid a nyáron igazolt Joao Félix vezérletével a szünetben 2–1-re vezetett a Juventus ellen, s a végén izgalmas második félidőt követően meg is nyerte a találkozót.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2–1
Stockholm,
49 752 néző. V: Ekberg (svéd)
Atlético Madrid: Oblak – Trippier (Hermoso 56.), Giménez (Á. Correa, 56.), Szavics, Renan Lodi (Manuel Sánchez, 66.) – Koke, Saúl (R. Riquelme, 66.), M. Llorente (Partey, 46.), Lemar (Vitolo, 67.) – Joao Félix (Arias 56.), Morata (Diego Costa, 56.).
Juventus: Szczesny (Buffon 59.) – De Sciglio (Danilo, 71.), De Ligt (Demiral, 71.), Chiellini (Bonucci, 46.), Alex Sandro (Cuadrado 59.) – Khedira (Matuidi 59.), Pjanic (Bentancur 59.), Rabiot (Emre Can 71.) – Douglas Costa (Bernardeschi, 60.), Higuaín (Dybala 60.), C. Ronaldo (Mandzukic, 71.).
Gólszerzők:
Joao Félix (24., 33.), ill. Khedira (29.)

Látszik, hogy közeledik az idény kezdete a spanyol és az olasz élvonalban is, hiszen a Nemzetközi Bajnokok Kupája sorozat idei kiírásának utolsó mérkőzésére az Atlético és a Juventus sem tartalékolt: a Juvénál kezdett Cristiano Ronaldo, Matthijs de Ligt és Gonzalo Higuaín is. A túloldalon sem volt szó tartalékos felállásról: Joao Félix Alvaro Moratával az oldalán alkotta az Atlético csatárduóját, melyet Saúl próbált mozgatni.

A két gárda legutóbb tavasszal találkozott egymással: a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között az első meccset ugyan az Atlético nyerte, a visszavágón aztán Cristiano Ronaldo mesterhármasával a Juventus győzött Torinóban, s került így a nyolc közé.

Most nem úgy indult a mérkőzés, hogy az Atlético örülhet a végén: a Juve jóval többet birtokolta a labdát, és több lehetősége is volt – a helyzetek sorát a sérüléséből felépülő Giorgio Chiellini nyitotta a 11. percben, Jan Oblak védett óriásit.

A 24. percben aztán némi meglepetésre megszerezte a vezetést az Atlético: Kieran Trippier beadását Joao Félix remek mozdulattal bombázta a Juve kapujába, 1–0.

JOAO FÉLIX ELSŐ GÓLJA

A találatot aztán később több forrás Thomas Lemarnak adta, mert megpattant rajta, maradjunk annyiban, hogy ez tőle függetlenül is bement volna.

Néhány perccel később viszont egyenlített a Juventus, egy ide-oda pattogó labdát végül Sami Khedira lőtt a 16-os előteréből a jobb alsóba.

KHEDIRA EGYENLÍTÉSE

Nem örülhetett túl sokáig az egalizálásnak a Juve: a 33. percben Lemar mélységi ívelését Joao Félix ismét nem túl könnyű mozdulattal lőtte a kapuba – ezzel a felek szűk tíz perc alatt le is zavarták a gólszerzés kérdéskörét erre az estére.

JOAO FÉLIX MÁSODIK TALÁLATA

A második félidőben aztán az első mintegy húsz perc során kevéssé alakult ki folyamatos játék a rengeteg csere miatt, a 71. percre már csak az Atlético kapusa, Jan Oblak maradt a pályán a kezdőcsapatokból, s így ő volt az, aki a hajrában Paulo Dybala megpattanó lövését fogta nagy bravúrral.

Végül az eredmény már nem változott a hosszabbítás perceiben sem, ezzel az Atlético veretlenül a második helyen zárta a sorozatot a Benfica mögött, míg a Juventus a 9. helyen fejezte be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik