Felkészülés: Iránnal biztosan megmérkőzik az orosz válogatott

Vágólapra másolva!
2022.09.21. 13:02
null
Valerij Karpin (középen) újra meccselhet csapatával (Fotó: AFP)
Az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának közlése szerint november 15-én vagy 16-án játszhat csapata Irán válogatottjával – közölte az MTI.

Valerij Karpin nyilatkozatában hozzátette: kilencvenkilenc százalék, hogy a barátságos mérkőzést megtartják, és azt vagy Teheránban, vagy az idei világbajnokságot rendező Katarban játsszák. Irán vb-résztvevő, míg Oroszországot – ukrajnai háborúja miatt – a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) is kirekesztette a nemzetközi labdarúgásból. Legutóbbi lépésként az UEFA tudatta: az orosz csapat nem vehet részt a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

A tilalmak dacára Moszkvában kész tényként jelentették be, hogy a szbornaja az irániak elleni fellépés előtt szeptember 24-én, Biskekben vendégszerepel, ahol barátságos mérkőzést vív a kirgiz nemzeti együttessel, és hogy megállapodtak Bosznia-Hercegovina futballszövetségével is a két ország válogatottjainak november 19-i, szentpétervári találkozójáról. Utóbbival kapcsolatban a bosnyák szövetség annyi kiegészítést tett, hogy az elvi megállapodást követően véglegesen októberben döntik el, észszerű-e a barátságos meccset megtartani.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik