Felkészülés: hiába Kane és a videobíró, nyertek a franciák

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 22:58
null
Van nagyobb ellenfél... (FOTÓK: AFP)
Ugyan az angol labdarúgó-válogatott két gólt is elért az ősi rivális franciák ellen Párizsban, a kék mezes hazaiakat emberhátrányban sem lehetett megállítani: 3–2-re nyertek végül Didier Deschamps legényei.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország–Anglia 3–2 (2–1)
Párizs, Stade de France. V: Massa (olasz)
Franciaország: Lloris – D. Sidibé (Jallet, 89.), Umtiti, Varane, B. Mendy (Digne, 21.) – O. Dembélé, P. Pogba, Kanté, Lemar – Giroud (Koscielny, 52.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Anglia:
Heaton (Butland, a szünetben) – Ph. Jones (Creswell, 82.), Cahill, Stones – Trippier (Lallana, 77., a szünetben), Dier, Oxlade-Chamberlain, Bertrand (K. Walker, a szünetben) – Alli, H. Kane, Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző:
Umtiti 22., D. Sidibé 42., O. Dembélé 78., ill. H. Kane 9., 48. – 11-esből
Kiállítva: Varane (47.)

Bizony, hosszasan lehetne sorolni a nagy angol–francia csatákat a középkortól a 2012-es Európa-bajnokságon történt csörtéig, maradjunk annyiban, hogy a két nemzet (és sokféle elődei) nagy előszeretettel csap össze a másikkal.

Elmúltak már azok az idők, amikor Bryan Robson rugdosta lelkesen Michel Platinit, Terry Butcher szívta el a levegőt Dominique Rocheteau elől, Laurent Blanc szuszogott választékot Gary Lineker frizurájába, Paul Gascoigne nem démonjaival, hanem Didier Deschamps-mal viaskodott vagy éppen Stuart Pearce birkózott egyszerre Jean-Pierre Papinnel és Éric Cantonával, ez már Paul Pogba és Dele Alli ideje.

A mostani találkozó előtt közös képre álltak össze a felek, majd az egyperces gyászszüneti is jelezte: van már nagyobb ellenfél...

A franciák kezdtek bátrabban, de az angolok jobban, egy remek kontra végén Harry Kane lőtte meg menetrendszerű gólját – a támadó utolsó öt mérkőzésén összesen tízszer volt eredményes.

Ousmane Dembélé válaszolhatott volna, de bizonyította, hogy értelen még erre a szintre, ellenben a gólnál nagyot hibázó Samuel Umtiti hamar javított: a védő az angolok újonc kapusa, Tom Heaton bravúrja után a lehető legjobb helyen állt – ráadásul Kane lábai között talált lövése utat a hálóba.

Heaton védte Kylian Mbappé ziccerét, majd Eric Dier lőtt nem sokkal a bal alsó mellé tíz méterről, aztán, hogy kerek legyen az első félidő, az angol kapus védte Dembélé közeli lövését, ám Djibril Sidibé a kapuba varrta a kipattanót – és ő is első találatát szerezte a címeres mezben, miként Umtiti.

Fordítottak a szünetre a hazaiak
Fordítottak a szünetre a hazaiak

A pihenő után szerepet kapott a videóbíró is, Allit buktatta az ötösön Raphaël Varane, aki rövid tanakodás után végül nem sárga, hanem piros lapot kapott. Harry Kane-t nem zavarta meg a közjáték, a büntetővel túljárt londoni csapattársa, sőt csapatkapitánya, Hugo Lloris eszén.

Kissé leült a mérkőzés, majd Mbappé kihagyott egy helyzetet, aztán megrezgette lövésével a lécet, Ousmane Dembélé pedig sokadszor is rosszul passzolt kecsegtető helyzetben, de becsületére legyen mondva, harmadik helyzetét már értékesítette.

Stílusosan neki is ez volt az első a válogatottban.

Működésben a videorendszer, ettől be-, majd felpörögtek fel a gallok
Működésben a videorendszer, ettől be-, majd felpörögtek fel a gallok

Innen már nem tudtak fordítani az egyre fásultabban futballozó angolok, hiába állt be több friss ember a „háromoroszlánosokhoz”, és hiába rohamoztak a hajrában.

Vigaszt nyújtott tehát a svédek elleni kudarc után szurkolóinak a francia nemzeti csapat, a vendégeken nagyon meglátszott a találkozó végére, hogy ismét hosszú és borzalmasan kemény idényt játszottak Angliában.

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik