Felkészülés: elmarad az Algéria–Ghána meccs, mert Avram Grant izraeli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 18:21
A ghánai Pulse hírportál értesülései szerint elmarad a szeptemberre tervezett Algéria–Ghána felkészülési labdarúgó-mérkőzés, mert a hazaiak nem akarják beengedni az országba a vendégek szövetségi kapitányát, Avram Grantet a nemzetisége miatt.

A Pulse értesüléseit egy algériai újságíró, Ajman Gada is megerősítette a Facebookon. „Az algériai labdarúgó-válogatott lemondta a Ghána elleni mérkőzést, mert megtagadja a belépést a ghánai szövetségi kapitány, Avram Grant számára, mivel izraeli."

Az utóbbi időszakban Algéria fokozott szolidaritást vállal Palesztinával, ezért léphettek vissza az összecsapástól. A 2015-ös Afrika-kupán a Ghána–Algéria meccsen az algériai szurkolók Palesztinát éltető rigmusokat kiáltottak. Algériában gyakoriak a palesztinokkal való rokonszenvet kifejező menetek.

Nem ez az első eset, hogy Avram Grant nemzetisége miatt elmarad egy mérkőzés. Még 2012-ben, amikor Grant a szerb Partizan Beograd vezetőedzője volt, az iráni Szepahan Iszfahan is visszakozott egy tervezett találkozótól – Grant szégyennek nevezte a történteket. A csapat Dubaiba tervezett egy edzőtábort is, de a hivatalos szervek nem adtak beutazási engedélyt Grantnek – ezért az együttes Törökországba ment.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik