Felkészülés: az Everton tizenegyesekkel verte a Juvét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 07:22
null
Carlos Tévezt kisebb sérülése miatt le kellett cserélni (Fotó: Reuters)
Az Everton tizenegyesekkel legyőzte a Carlos Tévez, Fernando Llorente csatárkettőssel felálló Juventust a nyolccsapatos nemzetközi felkészülési torna első fordulójában. Az Atlético Madrid egy góllal nyert Peruban.

A Juventus a Carlos Tévez, Fernando Llorente támadókettőssel állt fel San Franciscóban, de az első félidőben az Everton játszott veszélyesebben. A liverpooliak fölénye a 61. percben érett góllá Kevin Mirallas révén. A Juventus ezután megpróbált gyorsítani, Llorente ki is hagyott egy nagy helyzetet, mígnem a 80. percben egyenlített az olasz bajnok: Kwadwo Asamoah 16-os vonaláról eleresztett lövésével nem tudott mit kezdeni Tim Howard.

A hajrában (a kisebb sérülést szenvedő Tévez lecserélése után) Ross Barkley lövését bravúrral hárította Marco Storari, így jöhettek a tizenegyesek, hogy eldöntsék, ki találkozik a torna következő körében a Real Madrid–Los Angeles Galaxy meccs győztesével magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A Juve a TIM-kupán már két tizenegyespárbajon átesett, most jöhetett az előszezon során a harmadik. Az ötös sorozat utolsó rúgójaként (Matri, Asamoah, Vucsinics és Vidal jó kísérlete után) Andrea Pirlo eldönthette volna a küzdelmet, de hibázott. A hetedik körben Federico Peluso lövését védte Howard, Séamus Coleman ugyanakkor nem hibázott, így nyert az Everton.

Eközben a spanyolok által Copa Euroamericana (kevésbé szerényen a labdarúgás Ryder-kupája) névvel illetett mérkőzéssorozat részeként az Atlético Madrid Limában a perui Sporting Cristallal csapott össze, és Mario Suárez 77. percben szerzett góljával győzni tudott. A madridiak ezzel javítottak a „mérlegükön”, az argentin Estudiantestől ugyanis szombaton 1–0-ra kikaptak.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Guiness International Champions Cup

San Francisco: Juventus (olasz)–Everton (angol) 1–1 – tizenegyesekkel 5–6

Copa Euroamericana
Lima: Sporting Cristal (perui)–Atlético Madrid (spanyol) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik