Felkészülés: a második milánói már rágós volt a Real Madridnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.30. 16:17
null
A Milan megszorongatta, de legyőzni nem tudta a Real Madridot (Fotó: Reuters)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a Real Madrid gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel 10–9-re legyőzte  a Milant Sanghajban.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA
REAL MADRID–AC MILAN 0–0 – 11-esekkel 10–9
Sanghaj
REAL MADRID:
Navas (Casilla, a szünetben) – Danilo (Carvajal, 71.), Pepe (Nacho, 71.), Varane (S. Ramos, a szünetben), Arbeloa (Marcelo, 71.) – Casemiro, Modric (Kroos, a szünetben) – Lucas Vázquez (Isco, a szünetben), Bale (Cserisev, 72.), C. Ronaldo (J. Rodríguez, 71.) – Benzema (Jesé, a szünetben). Vezetőedző: Rafa Benítez
MILAN: D. López (Donnarumma, 74.) – De Sciglio (Calabria, 74.), Alex (Mexes, a szünetben; Matri, 94.), Ely (Zapata, a szünetben), Antonelli (Paletta, 73.) – Poli (Montolivo, a szünetben), N. de Jong, Bertolacci (Mauri, a szünetben) – Suso (Honda, a szünetben) – Niang (Bacca, a szünetben), Cerci (Luiz Adriano, a szünetben). Vezetőedző: Szinisa Mihajlovics
Tizenegyesek (dőlttel, akik kihagyták): J. Rodríguez, N. de Jong, Marcelo, Matri, Casemiro, Bacca, S. Ramos, Honda, Kroos, Luiz Adriano, Carvajal, Montolivo, Nacho, Zapata, Cserisev, Mauri, Isco, Calabria, Jesé, Paletta, Casilla, Donnarumma

Az Internazionale elleni kantoni 3–0 után három nappal újabb milánói falat jutott a Real Madridnak: a blancók Sanghajban az AC Milan ellen léptek pályára. Rafa Benítez nem a legerősebb összeállításban küldte fel a kezdő tizenegyet, Sergio Ramos és Toni Kroos is csak a kispadról szállt be a mérkőzésbe.

Álmosan kezdett a madridi együttes, az első percekben előbb Varane-nak kellett mentenie nehéz helyzetben, majd Niang előtt adódott helyzet. A Real az első félidőben csak lassan volt képes felpörögni üzemi hőmérsékletre, így nem volt túl eseménydús az első negyvenöt perc. A félidő végén Benzema fejessel veszélyeztetett, amire Niang válaszolt lövéssel, ám Navas – aki az első játékrészben csapata legjobbja volt – védett.

A szünetben pályára lépő cseréknek köszönhetően a második játékrész első fele kifejezetten jó futballt hozott, mindkét oldal előtt adódtak lehetőségek. Milánói részről Carlos Bacca mozgott sokat, és gólhelyzeteket is teremtett, míg a másik oldalon Isco és Jesé is jó váltóembernek bizonyult.

A Milan kolumbiai csatára a 61. percben nagy kapáslövést eresztett meg, Kiko Casilla nagyot nyújtózkodva tolta ki a labdát a léc alól. A másik oldalon Isco szerezhetett volna vezetést, ám a középpályás kicsit tévedett, nem tudta kellően leszorítani a labdát.

A hajrában nyomás alá helyezte a rossonerit a Real, mégis Szinisa Mihajlovics csapata nyerhette volna meg a meccset, ha Bacca ziccerénél Casilla nem véd óriásit.

A meccset a tizenegyesek döntötték el, amely során Bacca és Kroos hibázott, ám aztán egészen a tizedik sorozat – vagyis két teljes ötös kör – végéig senki, amíg a kapusok nem jöttek. Casilla középre bombázott, a 16 éves, amúgy jól védő Gianluigi Donnarummának viszont ugyanez nem sikerült, mert poszttársa védett, így 10–9-re győzött a Real.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik