Felkészülés: 6-ból 6-nál tart a Bayern; Martínez követte a divatot

Vágólapra másolva!
2013.07.14. 19:12
Hatodik felkészülési mérkőzésén a hatodik győzelmét aratta a Bajnokok Ligája-, Bundesliga és Német Kupa-győztes Bayern München. Az angol Everton is lejátszotta első felkészülési mérkőzését az új szezonban: az Austria Wien ellen bemutatkozott Roberto Martínez, a liverpooliak új menedzsere – vereséggel.

A bajorok ezúttal a Hansa Rostock otthonában győztek simán, 4–0-ra. Pep Guardiola, a nyáron kinevezett új vezetőedző ezúttal is bivalyerős csapatot küldött a pályára, „természetesen" 4–1–4–1-es felállásban.

A találkozó gyakorlatilag a 24. percre eldőlt: ekkor a Bayern Philipp Lahm és Franck Ribéry találatával már 2–0-ra vezetett. A második játékrészben Thomas Müller és Mario Mandzukic is eredményes volt.

Az Everton vereséggel kezdte a felkészülési időszakot. Roberto Martínez menedzser is vereséggel kezdett új állomáshelyén – akárcsak elődje, a Manchester Unitedhez távozó David Moyes és a Manchester City új menedzsere, Manuel Pellegrini.

A liverpooliak az osztrák fővárosban kaptak ki az Austria Wientől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HANSA ROSTOCK–BAYERN MÜNCHEN 0–4 (0–2)
HANSA ROSTOCK: Brinkies (46. Hahnel) – Mendy (86. Rausch), Ruprecht, Pelzer (74. Pägelow), Radjabali-Fardi – Grupe, Schünemann – Jakobs, Haas (86. Geenen), M. Starke (46. Blacha) – Savran (64. Plat)
BAYERN MÜNCHEN: Neuer – Rafinha (46. Robben), Kirchhoff (64. Van Buyten), J. Boateng, Alaba (64. Can) – Kroos (81. Hojbjerg) – Lahm, Müller (80. Weihrauch), Ribéry (79. Schöpf), Shaqiri (79.Green) – Pizarro (46. Mandzukic)
Gólszerzők: Lahm (20.), Ribéry (24.), Müller (75.), Mandzukic (88.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Cercle Bruges–Roeselare 0–1
Austria Wien–Everton 2–1
Hamburg-FC Köbenhavn 2–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik