Fehéroroszország: jó pénzért „virtuális szurkolókat” ültetnek a lelátóra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 20:29
null
A Dinamo Breszt stadionjába a jövőben virtuálisan is helyet lehet foglalni (Fotó: AFP)
„Virtuális szurkolókkal” erősített a címvédő Dinamo Breszt labdarúgócsapata a fehérorosz bajnokságban. A szurkolók egy része bojkottálja a ligát – a megnövekedett nemzetközi figyelmet viszont kiaknázná a klub.

A klub mezbe bújtatott próbababákat rak ki azoknak a drukkereknek a helyére, akik interneten jegyet vásárolnak a mérkőzéseikre, a fejrészre pedig kiragasztják a szurkoló arcképét. Szerdán a Sahtar Szoligorszk elleni kupaelődöntőn legalább harminc próbababát helyeztek ki a lelátókra. Az egyik a Real Madrid 2016–2017-es idényben használt idegenbeli mezét „viselte", míg egy másik például az Aston Villa 1990-es évekbeli felszerelését „hordta".

„Ez a mi kreatív ötletünk. A virtuális szurkolók így láthatják magukat a televíziós közvetítésben" – mondta Vlagyimir Macsulszkij, a klub főtitkára arra utalva, hogy mivel Európában egyedül a fehérorosz bajnokság üzemel, külföldön jelentősen megnőtt az érdeklődés a meccseik iránt.

A virtuális jegyek a 9000 forintnak megfelelő 70 fehérorosz rubelbe kerülnek, ami ötször több, mint a normál belépők ára. A szerdai találkozóra hat országból értékesítettek ilyen tiketteket, többek között Kanadából és az Egyesült Államokból is volt vevő.

Fehéroroszországban továbbra is nézők előtt zajlik a pontvadászat, de a 16 csapatból tíznek a drukkerei, többek között a Dinamo Breszté is bojkottálják a mérkőzések látogatását a koronavírus-járvány miatt. Míg egy hónapja még 5000 szurkoló volt a csapat összecsapásain, addig szerdán már csak ezer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik