Fehéroroszország: Bresztben semmit nem tudnak, várják Maradonát

Vágólapra másolva!
2018.09.07. 17:30
null
Július közepén így érkezett meg Maradona a Dinamóhoz (Fotó: AFP)
Magyar idő szerint csütörtök éjjel általános meglepetést okozott a nemzetközi sportvilágban, hogy Diego Maradona a mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaloa labdarúgócsapatának vezetőedzője lett – legalábbis a mexikói klub bejelentése szerint. Fehéroroszországban például nagy szeretettel várják Maradonát, lévén május óta ő az élvonalban szereplő Dinamo Breszt klubelnöke – igaz, július végén két hét szabadságra ment.

 

A 15 csapatos mexikói másodosztályban 13. helyen álló Doradosnál csütörtök este rúgták ki az első trénert, Francisco Gamezt, majd néhány órával később ki is nevezték az 57 éves argentin legendát a helyére.

A dolog apró szépséghibája, hogy Maradona a nyári világbajnokság után megkezdte a munkát a fehérorosz élvonalban szereplő Dinamo Breszt elnökeként. Igaz, itt július utolsó napjaiban közölte, hogy két hét szabadságra megy, s azóta nem látta senki a hatodik legnagyobb fehérorosz város környékén.

„Miután Maradona július közepén megérkezett és megnézte a csapat egy meccsét a stadionunkban, elment a városból. Hetek óta várjuk, hogy visszatérjen, ám ennek a dátuma folyamatosan csúszott. Nem tudjuk megmondani, hogy egyáltalán visszajön-e hozzánk, de mi, ahogy eddig is, ezt követően is várjuk kitartóan az érkezését. Maradona körül rengeteg pletyka és híresztelés kering, mi nem vagyunk benne biztosak, hogy a mexikói kinevezése is csak egyike ezeknek. Várjuk, hogy Maradona menedzserei reagáljanak és tisztázzák a helyzetet, amely számunkra teljesen váratlan és meglepő” – fogalmazott Olga Hizsinkova, a fehérorosz klub kommunikációs felelőse.

A Dorados de Sinaloa nem először kerül be a nemzetközi futballhírekbe: ebben a klubban játszotta profi pályafutása utolsó mérkőzéseit Pep Guardiola, amikor már tudatosan készült az edzői pályára.

Amúgy a klub Culiacán városában található, amely Sinaloa tartomány székhelye, s nem mellesleg a tartomány nevét viselő, egyben a világ egyik legnagyobb, és legismertebb drogkartellének is a névadója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik