Exkluzív interjú Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.13. 23:48
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak budapesti látogatása alkalmával Gianni Infantino. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke többek között arról is nyilatkozott, miért elkötelezett a FIFA a kétévenkénti vb-k ügye mellett, ami ugyanakkor konfliktusforrás is, hiszen az UEFA (és az MLSZ is) ellenzi a sűrűbb programot. Infantino elárulta: a FIFA által korábban javasolt ötvencsapatos klubvilágbajnokság az álma. Visszautasította, hogy utaznának ránk, magyarokra, és hogy a verbális diszkriminációt súlyosabban büntetnék a fizikai erőszaknál, fenyegesse az akár magukat játékosokat is.
• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak budapesti látogatása alkalmával Gianni Infantino.
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke többek között arról is nyilatkozott, miért elkötelezett a FIFA a kétévenkénti vb-k ügye mellett, ami ugyanakkor konfliktusforrás is, hiszen az UEFA (és az MLSZ is) ellenzi a sűrűbb programot. Infantino elárulta: a FIFA által korábban javasolt ötvencsapatos klubvilágbajnokság az álma. Visszautasította, hogy utaznának ránk, magyarokra, és hogy a verbális diszkriminációt súlyosabban büntetnék a fizikai erőszaknál, fenyegesse az akár magukat játékosokat is.

• Visszatekintünk a San Marino elleni labdarúgó-világbajnoki selejtezőre. Marco Rossi szövetségi kapitány arról is beszélt a meccs után, hogy úgy érzi, mintha minden mérkőzésen vizsgáznia kellene. Az RB Leipzig légiósa, Szoboszlai Dominik elárulta, ott lesz Varsóban is, ugyanúgy, ahogyan ott volt Anglia, Albánia, Lengyelország és Andorra ellen is, mert szeretné segíteni a válogatottat akkor is, ha már matematikailag sincs esélyünk kijutni a katari vb-re, A középpályás röviden értékelte a minden szempontból zaklatott 2021-es esztendőt, amely lassan a végéhez közelít.

• Munkatársunk helyszíni jelentést küldött Izlandról, ahol a magyar női kosárlabda-válogatott vasárnap Európa-bajnoki selejtezőt vív. Székely Norbert együttese a selejtező nyitányán hazai pályán kikapott a sportág elitjéhez tartozó spanyoloktól, de ez vállalható vereség volt. Reykjavíkban azonban csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény, ezt a lapunknak nyilatkozó center, Kiss Virág is megerősítette. Ugyanakkor a szigetország együttese ellen egyelőre 50 százalékos a mérlegünk, igaz, csak két meccset vívtunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik