Európai Szuperkupa: Fontos, hogy szívvel játsszunk – Simeone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.14. 19:56
null
Diego Simeone nem lehet ott a kispadon a tallinni mérkőzésen (Fotó: AFP)
A szerdai európai Szuperkupa-mérkőzés előtti napon Tallinnban tartott sajtótájékoztatót Julen Lopetegui és Diego Simeone, a Real Madrid, illetve az Atlético Madrid vezetőedzője. A két szakember mellett a csapatkapitányok is megszólaltak.

„Jó érzésekkel várom a találkozót, jól sikerült a felkészülés. Ez lesz az első tétmeccsünk ebben a szezonban, egyből egy döntő, amit meg szeretnénk nyerni. Az Atlético ellen a maximumot kell nyújtanunk” – kezdte Julen Lopetegui.

A Real Madrid új edzője beszélt Zinédine Zidane-ról, Gareth Bale-ről és Karim Benzemáról is: „Zidane fantasztikus munkát végzett a csapatnál, de ez már a múlt. Most arra kell koncentrálnunk, hogy tovább építsük a klub történetét, nem nézünk hátra, csak a jelen számít, a magabiztosság és a munka.

Bale motivált és fontos tagja az együttesnek. Örülök, hogy ilyen a hozzáállása és a munkája. Benzema szintén nagyon jó játékos, sokra tartom őt is. Keményen dolgozik, hogy segítsen a csapaton.”

„Itt az esély, hogy egyből egy trófea elhódításával kezdjük a szezont. Kiváltság pályára lépni egy európai Szuperkupa-meccsen. Sorozatban ez már a harmadik, ez is jelzi, mennyire rendben mentek a dolgok az utóbbi időben” – így Sergio Ramos.

A blancók kapitánya Cristiano Ronaldo távozásáról is ejtett néhány szót. „Fontos láncszeme volt a gárdának Ronaldo, de nem lehet csupán egy játékosra csapatot építeni. Továbbra is minél jobbak akarunk lenni csapatként, és trófeákat szeretnénk nyerni, ez a legfontosabb.”

De mi a leglényegesebb az Atlético Madridnál? „A legfontosabb, hogy mindent beleadjunk, a csapat jelenlegi célja pedig a folyamatos javulás” – fogalmazott Diego Godín, az együttes csapatkapitánya, aki Gabi távozása után kapta meg a tisztséget.

„Boldogságot és büszkeséget érzek, amikor rajtam lehet az Atlético csapatkapitányi karszalagja. Ez azonban óriási felelősséggel is jár.”

„Örülök, hogy itt lehetünk és ismét egy döntőt játszhatunk. Jól szeretnénk teljesíteni és megnyerni ezt a trófeáit is” – mondta Koke.

Diego Simeone szerint alapvető, hogy szívvel futballozzon az alakulata. „Mindenki készen áll, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. A Real az utóbbi két felkészülési mérkőzésen nagy nyomást gyakorolt az ellenfelére, amikor nem nála volt a labda. Fontos, hogy szívvel játsszunk, ez dönthet.”

Ne feledkezzünk meg róla, hogy az argentin tréner nem lehet ott a kispadon. Még az Arsenal elleni El-elődöntő után tiltották el négy meccsről – két találkozót már letöltött ebből, a Szuperkupa lesz a harmadik a sorban. Az Atlético Madrid egy privát bokszot bérelt a trénernek a tallinni stadionban, így Simeone onnan kíséri majd figyelemmel a csatát.

A Real Madridban nem léphet pályára a frissen szerződtetett Álvaro Odriozola, aki edzésen sérült meg (és valószínűleg a La Liga rajtjáról is lemarad), illetve Nacho játéka is kérdéses, viszont ott van a gárdában a 35 millióért érkező belga klasszis, Thibaut Courtois és a 18 éves brazil reménység, Vinícius Júnior.

Az Atléticónál a jelek szerint mindenki bevethető lesz a 22 nevezett labdarúgóból, köztük a nemrég a Milantól igazolt Nikola Kalinic is.

Az Atlético Madrid 22 fős kerete:
Kapusok:
Adán, Oblak, Alex
Védők:Godín, Filipe Luís, Arias, Szavics, Juanfran, L. Hernández, J. Giménez
Középpályások:Thomas, Koke, Saúl, Lemar, Rodrigo
Támadók:Gelson Martins, Vitolo, Olabe, Griezmann, Kalinic, Á. Correa, Diego Costa

A Real Madrid 28 fős kerete:
Kapusok:
K. Navas, Courtois, Casilla, Luca Zidane, Lunyin
Védők:Carvajal, Vallejo, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Reguilán, Javi Sánchez, S. López
Középpályások:Kroos, Modric, Casemiro, M. Llorente, Asensio, Isco, Ceballos, Valverde
Támadók:Benzema, Bale, Lucas Vazquéz, Mayoral, De Tomás, Vinícius Júnior

UEFA EURÓPAI SZUPERKUPA, TALLINN
Szerda, 21.00:
Real Madrid (spanyol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv:M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik