Eurofutball: Kötelesék óriási verést mértek ellenfelükre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.02. 23:24
Miközben az éllovas FC Bruges szombaton kikapott a belga labdarúgó-bajnokság felsőházában, egy szinttel lejjebb Köteles László klubja, a Racing Genk 7–1-es győzelemmel igyekezett életben tartani reményeit az Európa-liga-indulásra.

A Genk az első félidő derekán egy percen belül szerzett két góllal törte meg a Waasland-Beverent. Köteles Lászlónak kevés dolga akadt, a meccs hőse a két gólt szerző és gólpasszt adó Sekou Cissé volt.Köteles Lászlónak kevés dolga akadt, a meccs hőse a két gólt szerző és gólpasszt adó Sekou Cissé volt.

Kötelesék csoportjuk második helyén tanyáznak egy körrel a vége előtt. Az El-playoffhoz meg kellene előzniük a jobb gólkülönbséggel álló Mechelent, amelynek utolsó ellenfele éppen a Genk által szombaton földbe döngölt Waasland-Beveren lesz.

BELGIUM, RÁJÁTSZÁS
FELSŐHÁZ (az 1–6. helyért), 6. FORDULÓ

Standard Liege–FC Bruges 1–0
Az élcsoport: 1. FC Bruges 41, 2. Gent 39 (5), 3. Anderlecht 35 (5)
KÖZÉPHÁZ (a 7–14. helyért), 5. FORDULÓ
Mechelen–Zulte Waregem 3–0
Genk–Waasland-Beveren 7–1
Az állás: 1. Mechelen 12 (12–2), 2. Genk 12 (11–5), 3. Zulte Waregem 4, 4. Waasland-Beveren 1

 

SVÁJC. Vadócz Krisztián a 38. percben állt be csereként a Grasshoppersbe, amely nem tudta borítani a papírformát, 2–1-re kikapott a bajnokjelölt Baseltől. A zürichiek öt forduló óta képtelenek nyerni.

SVÁJC, 31. FORDULÓ
Thun–Vaduz 4–0
FC Basel–Grasshoppers 2–1
Az élcsoport:
1. Basel 70, 2. Young Boys 56 (30), 3. Thun 49

 

AUSZTRIA. A Salzburg – Gulácsi Péterrel a kapujában – 3–0-ra győzött a Grödig vendégeként az osztrák bajnokság 31. fordulójának szombati játéknapján, és nagy tempóban halad bajnoki címe megvédése felé. A spanyol gólzsák, a 100. osztrák bajnokiját játszó Jonathan Soriano két góllal járult hozzá a sikerhez – a másodikat 11-esből szerezte –, míg a harmadikat a japán reménység, a csereként beálló Minamino Takumi tette hozzá a 91. percben. Érdekesség, hogy a Salzburg a héten már másodszor verte meg regionális riválisát – kedden a kupa elődöntőjében tett így.

A Wolfsberger AC a magyar támadó, Simon Attila nélkül gyűjtötte be a három pontot.

AUSZTRIA, 31. FORDULÓ
Wolfsberger AC–Rheindorf Altach 2–0
Grödig–Salzburg 0–3
Austria Wien–Wiener Neustadt 2–1
Admira–Ried 1–0
Az élcsoport:
1. Salzburg 64, 2. Rapid Wien 53 (30), 3. Rheindorf Altach 52

 

TÖRÖKORSZÁG. Futács Márkó csapata, a Mersin Idmanyurdu hazai pályán 3–1-re legyőzte a Konyasport a török bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapján. A 3–1-es végeredmény már a 17. percre kialakult, a hét forduló óta veretlen, nyolcadik helyen álló Konyaspor a későbbiekben nem tudott fordítani.

Futácsot a 80. percben küldte pályára edzője. A Mersin tíz pontot gyűjtött a legutóbbi négy fordulóban, és február óta először nyert meg egymást követő két bajnokit.

TÖRÖKORSZÁG, 29. FORDULÓ
Istanbul Basaksehir–Eskisehirspor 1–1
Mersin Idmanyurdu–Konyaspor 3–1
Fenerbahce–Balikesirspor 4–3
Karabükspor–Rizespor 2–0
Az élcsoport: 1. Fenerbahce 63, 2. Besiktas 61 (28), 3. Galatasaray 61 (28), …7. Mersin 42

 

NORVÉGIA,. Kovács Péter csapata, a Strömsgodset 1–1-es döntetlent játszott a Sarpsborggal a norvég bajnokság 6. fordulójának szombati játéknapján. A magyar csatár a 63. percben, már 1–1-nél lépett pályára, de ő sem tudta kicsikarni a győztes gólt – edzője nyilatkozata szerint nem feltétlenül a saját hibájából.

„Kovács beállítása után a beívelésekkel akartunk operálni, de nehéz kellemetlen helyzetbe hozni az ellenfelet úgy, ha nem építünk arra, amiben ő igazán jó. Sokkal többször kellett volna feléje ívelnünk a labdát” – dohogott David Nielsen, az eddig csalódást keltően szereplő drammeniek szakvezetője.

NORVÉGIA, 6. FORDULÓ
Strömsgodset–Sarpsborg 08 1–1
Az élcsoport:
1. Rosenborg 13 (5), 2. Molde 10 (5), 3. Valerenga 10 (5), …10. Strömsgodset 6

 

CIPRUS. A magyar válogatott Leandrót végig a soraiban tudó Omonia 3–2-re kikapott a fő aranyesélyes APOEL-től a bajnokság szombati játéknapján, és ezzel alighanem szertefoszlottak a bajnoki címről szőtt álmai. A bajnokságból három forduló van hátra, az Omonia a negyedik helyen áll nyolcpontos lemaradással.

Az Omonia rendkívül feszült mérkőzést veszített el, a kiosztott nyolc sárga lapból egy-egy Leandrónak és a korábbi Fradi-csatárnak, a máltai André Schembrinek jutott. A beszámolók szerint Antonisz Hrisztodulu játékvezető az első félidőben sok furcsa döntéssel borzolta a kedélyeket – ezek közé tartozott, hogy az Omonia grúz védőjét, Ucsa Lobzsanidzét már a 23. percben kiállította; mindkétszer reklamálásért mutatta fel neki a sárga lapot.

Az emberhátrány ellenére 0–1-ről még sikerült fordítaniuk a zöld-fehéreknek Nuno Assis duplájával, azonban az APOEL egyenlített, majd a 94. percben Rafik Dzsebbur révén a győztes gólt is megszerezte.

CIPRUS, RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 7. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
APOEL–Omonia Nicosia 3–2
AEK Larnaca–Apollon 2–0
Az élcsoport: 1. APOEL 58 (29), 2. Apollon 53 (29), 3. AEK Larnaca 52 (29), 4. Omonia Nicosia 50 (29)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik