Eurofutball: élre állt a PAOK; négyet vágott a Benfica

Vágólapra másolva!
2015.01.14. 23:38
A labdarúgó Ciprusi Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán Leandro együttese, az Omonia Nicosia 4–0-ra legyőzte otthon az Ayia Napát.

A magyar légiós végigjátszotta a mérkőzést, amelyen együttese második gólját szerezte meg. Leandro 2014. áprilisa után talált be ismét a kapuba – igaz, a kettő között nyolc hónapig partvonalon kívül ragadt súlyos sérülése miatt.

A hozzá hasonlóan szintén korábbi ferencvárosi André Schembri is jól muzsikál januári visszatérése (igaz, ő nem sérülésből, hanem Frankfurtból tért vissza a csapathoz) óta, a második tétmeccsén a második gólját szerezte.Leandro 2014. áprilisa után talált be ismét a kapuba – igaz, a kettő között nyolc hónapig partvonalon kívül ragadt súlyos sérülése miatt.

A hozzá hasonlóan szintén korábbi ferencvárosi André Schembri is jól muzsikál januári visszatérése (igaz, ő nem sérülésből, hanem Frankfurtból tért vissza a csapathoz) óta, a második tétmeccsén a második gólját szerezte.


CIPRUSI KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Omonia Nicosia–Ayia Napa 4–0

A francia Ligakupa negyeddöntőjében a Monaco Dimitar Berbatov korai és Anthony Martial kései góljával búcsúztatta a Guingamp csapatát. A vendégek helyzete a 35. percben vált rendkívül nehézzé, amikor Christophe Madanne piros lapot kapott.

Az esti mérkőzésen a Lille hasonlóan hamar előnybe került, majd a második félidőben szintén megduplázta előnyét, így a házigazda itt is 2–0-s sikerrel jutott tovább.

FRANCIA LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Monaco–Guingamp 2–0 (Berbatov 8., Martial 94.)
Lille–Nantes 2–0 (Corchia 8., Kjaer 68.)
KEDDI EREDMÉNYEK
Bastia–Rennes 3–1 (Squillaci 47., Danze 71. – öngól, D. Cissé 90., ill. Armand 12.)
Saint-Étienne–PSG 0–1 (Ibrahimovic 72.)

A görög élvonal 18. fordulójában a PAOK 2–1-re nyert a Kalloni vendégeként, így átvette a vezetést a tabellán az egy meccsel kevesebbet játszó Megyeri Balázséktól (Olympiakosz). A szaloniki csapat nagy tartásról tett tanúbizonyságot a meccsen, hiszen a 7. percben gól-, a 36.-ban emberhátrányba kerültek, de tíz emberrel is fordított a második félidőben.

GÖRÖG SZUPERLIGA
18. FORDULÓ

Panthrakikosz–Kerkyra 1–0
Ergotelisz–Panioniosz elhalasztva
Xanthi–Veria 2–2
Panaitolikosz–OFI 3–1
Aszterasz Tripolisz–PASZ Jannina 2–2
Panathinaikosz–Levadiakosz 1–0
Kalloni–PAOK 1–2

Az élmezőny állása: 1. PAOK 40 pont, 2. Olympiakosz 39 (17 meccs), 3. Panathinaikosz 36

A portugál Ligakupa csoportmérkőzéseinek második fordulójában szerdán két nagy csapat lépett pályára, a Sporting emberhátrányban is nyert 1–0-ra a Boavista ellen, míg a Benfica 4–0-ra felülmúlta az Aroucát.

PORTUGÁL LIGAKUPA
2. FORDULÓ
Maritimo–Covilha 2–1
Nacional–Moreirense 1–1
Braga–Académica 1–0
Belenenses–Setúbal 2–2
Sporting–Boavista 1–0
Benfica–Arouca 4–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik