Eurofutball: két nagy gólcsúcs dőlt meg 16 perc alatt

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 06:32
Nagyszerű egyéni teljesítménnyel nyerte meg hétfő esti bajnokiját a dán AGF: az aarhusiak az izlandi Aron Jóhannsson mesternégyesével győzték le idegenben 4–1-re a Horsenst.

Jóhannssonnak mindössze 16 percre volt szüksége, hogy megtermelje a négy gólt, ezzel új dán ligarekordot állított fel. Az előző csúcs nem volt hosszú életű: két héttel ezelőtt érte el Joshua John, a Nordsjaelland támadója, aki 36 perc alatt szerzett négy gólt a Silkeborg ellen.

A 21 éves izlandi szélső még egy rekordot megdöntött hétfő este: első három gólját 3 perc 50 másodperc leforgása alatt szerezte, azaz elvette Ebbe Sandtól az 1996-ból származó, 4 perc 2 másodperces „gyorsasági mesterhármas" csúcsot.

A 32. és a 36. perc között elért mesterhármashoz Jóhannsson a 48. percben tette hozzá büntetőből a negyedik gólt, sőt lehetősége volt egy ötödikre is, de a kapufa megmentette a Horsenst. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

RÖVIDEN
PORTUGÁLIA. Két forduló után is nyeretlen a Sporting: a patinás lisszaboni csapat hétfő este hazai pályán kapott ki 1–0-ra a Rio Ave legénységétől. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
ROMÁNIA. Oda a Steaua veretlensége! Hiába szerezte meg a vezetést a fővárosi csapat a Vaslui vendégeként, a hazaiak a hajrában szerzett két góllal megnyerték a hétfői rangadót 3–1-re. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
GÖRÖGORSZÁG. Két kiállítás is sújtotta a Panionioszt, mégis három ponttal zárta a nyitányt az Arisz ellen. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!
CSEHORSZÁG. A Sparta sorozatban negyedszer is nyert, ezúttal a fiatal Tomás Prikryl utolsó percbeli gólja hozott sikert számára a Jablonec otthonában. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik