Eurofutball: egy pont helyett ötöt szereztek; Nani pazar gólt rúgott

Vágólapra másolva!
2015.11.30. 22:48
Mindhárom hazai pályán játszó csapat betalált a hosszabbításban az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer Liga) 17. fordulójának hétfői játéknapján.

Dzsudzsák Balázs volt csapata, a Dinamo Moszkva a duplázó Vitalij Gyjakov 92. percben szerzett második góljával mentett pontot a Lokomotiv elleni városi rangadón, míg az FK Krasznodar a brazil Wanderson 93. percben elért találatával nyerte meg 2–1-re az FK Rosztov elleni meccset, amely a 86. percig 0–0-ra állt.Dinamo Moszkva a duplázó Vitalij Gyjakov 92. percben szerzett második góljával mentett pontot a Lokomotiv elleni városi rangadón, míg az FK Krasznodar a brazil Wanderson 93. percben elért találatával nyerte meg 2–1-re az FK Rosztov elleni meccset, amely a 86. percig 0–0-ra állt.

A Videoton korábbi csatára, Zé Luís két hónap után ismét eredményes volt, ám csapata, a Szpartak Moszkva csak egy ponttal gazdagodott, mivel a Rubin Kazany a grúz Szolomon Kverkvelia révén a 95. percben másodszor is egyenlített.

A hazai pályán játszó együttesek tehát egy pontot szereztek volna, ha a játékvezetők nem hosszabbítanak, így azonban begyűjtöttek ötöt.

A török bajnokság 13. fordulójának záró mérkőzésén a Fenerbahce saját közönsége előtt 2–0-ra legyőzte a Trabzonsport, ezzel átvette a vezetést a tabellán. Az isztambuli együttesben Nani gólt és gólpasszt jegyzett, a találata egyszerre volt kiváló csapatmunka és remek egyéni villanás.

NANI GÓLJA


 

A német másodosztályban a Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot is végig a kispadon tartó RB Leipzig 1–0-ra nyert a Karlsruhe otthonában, és pontszámban utolérte a listavezető Freiburgot, míg a harmadik helyezett St. Pauli előtt már hat pont az előnye.

ANGLIA, CHAMPIONSHIP
18. FORDULÓ
Bolton Wanderers–Brentford 1–1

CSEHORSZÁG, 15. FORDULÓ
Jablonec–Viktoria Plzen 0–1
Zlín–Liberec 2–0
Sparta Praha–Zbrojovka Brno 2–1

DÁNIA, 17. FORDULÓ
OB–Esbjerg 2–1

GÖRÖGORSZÁG, 12. FORDULÓ
Kalloni–PAOK 1–3

IZRAEL, 12. FORDULÓ
Hapoel Akko–Hapoel Tel-Aviv 0–1

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA 2.
16. FORDULÓ
Karlsruhe–RB Leipzig 0–1

OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA,
17. FORDULÓ

Dinamo Moszkva–Lokomotiv Moszkva 2–2
FK Krasznodar–FK Rosztov 2–1
Rubin Kazany–Szpartak Moszkva 2–2

PORTUGÁLIA, 11. FORDULÓ
Sporting CP–Belenenses 1–0
Braga–Benfica 0–2

ROMÁNIA, 19. FORDULÓ
Voluntari–Dinamo Bucuresti 1–3

TÖRÖKORSZÁG, 13. FORDULÓ
Fenerbahce–Trabzonspor 2–0

UKRAJNA, 16. FORDULÓ
Dnipro–Vorszkla 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik