Eurofutball: a zöldasztal mellett állították be a bajnoki világcsúcsot

Vágólapra másolva!
2020.06.29. 09:12
null
David Healy menedzser így is büszke a bajnoki aranyra (Forrás: linfieldfc.com)
Az utóbbi napokban újabb négy csapattal bővült a labdarúgó Bajnokok Ligája következő selejtezőjének mezőnye. Az egyik új belépő az északír Linfield FC, amely 54. bajnoki címével beállította a skót Rangers FC nem hivatalos világrekordját.

 

ÉSZAK-ÍRORSZÁG. A bajnokság a koronavírus-járvány miatt hónapokkal ezelőtt félbeszakadt, és hosszas egyeztetés után a múlt héten, egy matematikai modell alkalmazásával döntötték el, hogy a legvalószínűbb eredmények alapján az éllovas Linfield végzett volna az élen, és a címvédőt újra bajnokká nyilvánították. A Rangerst az 54. bajnoki címével a nem hivatalos világrangsor élén utolérő Linfield már az előselejtezőben elkezdi majd a BL-szereplést.

ÉSZAK-MACEDÓNIA. A bajnokság a koronavírus-járvány miatt itt is félbeszakadt, a Vardar végzett az élen. Már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet nem osztják ki, és időközben a szövetség döntött a BL-indulóról is: mivel a súlyos pénzügyi problémákkal küzdő Vardarnak nincs UEFA-licence, a második helyezett Szileksz Kratovo indul a BL-selejtezőben, ahol nem lesz kiemelt.

IZRAEL. A Maccabi Haifa elleni szombat esti rangadó 3–0-s megnyerésével a Maccabi Tel-Aviv biztossá tette, hogy megvédi bajnoki címét. A 23. országos elsőségét ünneplő Maccabi Tel-Aviv ugyanúgy kiemelt lesz a selejtező első körében, mint a Ferencváros.

MONTENEGRÓ. Még nincs vége a bajnokságnak, de a Buducsnoszt Podgorica előnye behozhatatlan, a fővárosiak három év után újra bajnokok lettek. A Buducsnosztnak ez a negyedik montenegrói elsősége, és a BL-selejtező első körében nem lesz kiemelt – azaz az FTC ellenfele is lehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik