Eurofutball: a volt MU-csatár begőzölt, majd érdekes dolgott tett – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 14:52
A görög labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a PAOK 1–0-s vereséget szenvedett az AEK Athén otthonában. A vendégek bolgár csatára, Dimitar Berbatov csereként lépett pályára, és a 83. percben ellenfele megütéséért kiállították. A korábbi Manchester United-támadó a Facebook-oldalán tiszta vizet öntött a pohárba, és egy interjúban saját magát kérdezte az esetről, a hozzáállásáról és a találgatásokról, amelyek szerint már nem akar a PAOK-ban futballozni.
BERBATOV KIÁLLÍTÁSA


– Szia. Hogy érzed magad?
– Szia. Jól vagyok, de csalódott. Veszítettünk az AEK ellen, ráadásul piros lapot kaptam…

– Azt gondolod, hogy piros lap volt?
– Igen. Az AEK játékosa végig fogott és megakadályozott, hogy előrébb helyezkedjek a tizenhatoson belül. Ideges és dühös voltam rá, ezért megütöttem.

– De ez nem ok arra, hogy megüss valakit. Hány futballistával történt már ilyen a mérkőzések alatt.
– Igen, ez igaz, de újra mondom, hogy nem így látom és játszom a futballt. De mindenki elveszti egyszer a fejét és hülyeséget csinált a meccsen.

– Miért voltál dühös és ideges?
– Mert az AEK nem volt jobb, mialatt én a kispadról néztem a játékot, mégis talált egy gólt. Nem játszottam, így nem tudtam segíteni a csapatomnak. Ez volt a derbi, és pontosan az ilyen meccsek miatt jöttem ide, ahol a képességeimmel és a tapasztalatommal tudok segíteni. Mégis a kispadon ültem és nem tehettem semmit. Az ellenfél meg gólt szerzett.

– Akkor ezért vagy csalódott?
– Igen. Amikor nem játszom, nem vagyok boldog. A probléma az, hogy ebben az esetben elővettem a másik csapatból egy játékost. Sosem keresem a konfliktust, ez köztudott tény rólam, de ebben az esetben éppen az ellenkezője történt. Nagyon sajnálom.

– És most?
– Most viselhetem a tetteim következményeit. Három mérkőzésre szóló eltiltást kaptam. A csapatomnak már kifejeztem a bocsánatkérésemet.

– Néhány médium megjegyezte, hogy nem akarsz már többet a PAOK-ban játszani.
– Ezt az interjút is azért adom, hogy az emberek ne találjanak ki mindenféle hülyeséget, mint például ezt. Ez egyáltalán nem igaz. Egyesek ilyen találgatásokkal akarnak ártani a csapatnak. Azt mondják: „Nézd őt, már nem akar több meccset itt játszani, csak mert kapott egy piros lapot.” Ez persze nem igaz. Az igazság az, hogy még mindig nagy élvezet és öröm, ha futballozhatok. Játszani akarok, de amikor ez nem történik meg, akkor ideges és csalódott vagyok. Abban nem lelem örömöm, ha nem játszom, a klub pedig jó pénzt fizet nekem. Tudom, hogy segíthetek a PAOK-nak a pályán. Minőségi játékos vagyok, ezt már bizonyítottam a karrierem során. Mint mondtam, ha ez nem így történik, akkor csalódott vagyok, és ez jól látható. Ha a labdarúgás iránti szenvedélyem csökken, nem leszek már ideges, abbahagyom a kiabálást és a pályán való gesztikulálást, és nem érdekel már a csapat, akkor az azt jelenti, hogy a szenvedély is megszűnt. De ez még nem így van. Most a PAOK a csapatom, és harcolok érte. Még akkor is, ha ezért néha piros lapot kapok.

A 34 éves csatár a 2015–2016-os szezonban eddig 12 bajnoki, két hazai kupa-, és öt Európa-liga-mérkőzésen lépett pályára a PAOK-ban, ezeken összesen ötször volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik