Eurofutball: a Celtic az első, Korhuték a Barcelona előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 10:53
null
A Celticnél senki sem birtokolja többet a labdát, a Barcelona „csak” a hetedik (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) az InStat elemzőrendszerrel közösen összefogva ezúttal annak járt utána, hogy az európai klubok közül melyek birtokolják a legtöbbet a labdát mérkőzésenként. A 35 liga legjobb mutatójával a skót Celtic bír, a Barcelona csak a hetedik, a Real Madrid a 23.

 

A skót bajnok a mérkőzésein átlagban 70.8 százalékban birtokolja a labdát, 659 passzt hajt végre, labdabirtoklásonként átlagosan 7.1 átadással jelentkeznek játékosai, míg ellenfeleinknél ez utóbbi két szám 196 és nem egészen három. A Celtic átlagosan 23.5 másodpercig birtokolja egyhuzamban a labdát, míg az ellenfelei alig 11.1 másodpercig.

A második legnagyobb mezőnyfölényt a Dortmund tudja bemutatni, a német együttes is túllépi a 70 százalékot (70.2), átlagosan 654 passzal dolgoznak a fekete-sárgák, és 7.2 passzuk van labdabirtoklásonként.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a PSG férne fel (67.7), kevéssel megelőzve a SahtarDonecket (67.5) és a Manchester Cityt (67.1).

Érdekesség, hogy a hatodik helyre KorhutMihály csapata, az izraeli HapoelBeer-Seva fért fel (65.3), éppen megelőzve az FC Barcelonát (64.1).

A lista elején túlsúlyban vannak a topligás együttesek, viszont a spanyol bajnok és BL-címvédő RealMadrid például csupán a 23. pozícióban található a 61.1 százalékos arányával.

A 64. helyen áll GyurcsóÁdám csapata, a lengyel PogonSzczecin, amely átlagosan 56.6 százalékban birtokolja a labdát a meccsein, ezzel jobb mutatóval bír, mint például az Internazionale, a Manchester United vagy éppen az Arsenal.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik