Euro 2016: nincs döntés a selejtezők lebonyolításáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.12. 19:35
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bilbaói ülésén sem született döntés arról, hogy milyen szisztéma szerint bonyolítják le a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőit.

Az UEFA végrehajtó bizottsága bilbaói ülésén több témát megtárgyalt, így a 2016-os Eb-selejtezők ügye is terítékre került. Azonban a kvalifikáció formátumáról, azaz hogy például az 53 válogatott hány csoportban küzd majd meg a 23 helyért – Franciaország rendezőként automatikus résztvevő –, továbbra sem lehet tudni semmi biztosat. Döntés a bizottság következő, január 23–24-én tartandó nyoni ülésén várható.

Az már korábban eldőlt, hogy a mérkőzéseket a jövőben nem pénteken és kedden rendezik, hanem egy hatnapos perióduson belül, csütörtöktől keddig – így lesz ez a 2018-as vb európai selejtezői során is. A csapatok csütörtökön és vasárnap, pénteken és hétfőn vagy szombaton és kedden lépnek majd pályára.

Szombaton és vasárnap többnyire 18 órakor és 20.45-kor indul útjára a labda, míg a többi napon 20.45-kor kezdődnek a selejtezőmeccsek.

A csoportokat február 23-án Nizzában sorsolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik