Euro 2016: francia színekben az Henri Delaunay-trófea a logón

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 17:27
null
Így nézi ki a 2016-os foci Eb logója (Fotó: Reuters)
Egy párizsi sajtótájékoztatón bemutatták a 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos logóját, amelyen az Henri Delauney-trófea francia színekben pompázik. A 24 ország részvételével zajló kontinenstornát tíz városban rendezik majd 2016. június 10. és július 10. között.

Michel Platini, az Európai (UEFA) és Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) elnöke Párizsban leleplezte a 2016-os kontinensviadal emblémáját.

A logóban a francia zászló színei, a kék a fehér és a piros dominálnak, középpontjában pedig az Eb-győztesnek járó Henri Delaunay-kupa áll. Le Graët elárulta, a dizájn alapötletét a pályázat során is használt, „a labdarúgás művészetének ünnepe” szlogen adta, ami arra utal, hogy akár a szobrászat, a festészet és a zene, a futball is fontos szerepet tölt be a francia kultúrában.

Platini az előkészületek kapcsán kiemelte, bár a stadionépítések és felújítások még messze nem fejeződtek be, biztos abban, hogy minden időre elkészül az Eb-nek otthont adó tíz városban.

Gianni Infantino UEFA-főtitkár hozzátette, a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadallal ellentétben Franciaországban nem kell a stadionokon kívüli infrastruktúrával foglalkozni, mivel az többek között az 1998-as világbajnokságnak köszönhetően már készen áll.

A francia élvonalbeli bajnokság képviseletében Frederic Thiriez ligaelnök elmondta, 1,7 milliárd eurót költenek a stadionok felújítására. A Ligue 1 előző szezonjában átlagosan 19 261 néző látogatott ki egy bajnokira, ami jelentősen elmarad a német és az angol átlagtól. Thiriez reményei szerint a rekonstrukcióknak köszönhetően a 2016-os Eb után hasonló nézőszámot mutathatnak majd fel, mint a Premier League vagy a Bundesliga.

A 2016-os Európa-bajnokság lesz az első kontinensviadal, amelyen már 24 csapat vesz részt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik