ESM: nem teljes az MSN; CR sincs ott a szezon csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.04. 11:06
A spanyol Barcelona adja a legtöbb labdarúgót az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – által összeállított álomcsapatba a 2015–2016-os szezon végén.

A lista az alapján állt össze, mely játékosokat hányszor választották be a hónap csapatába a jelenlegi kiírásban.

Szavazategyenlőség esetén az döntött, hogy az illető futballisták hány egyéni szavazatot kaptak a szezon során.

A háló előtt Keylor Navas, a Real Madrid játékosa áll – ugyanannyi voksot gyűjtött, mint Jan Oblak, az Atlético Madrid, valamint Gianluigi Buffon, a Juventus kapuvédője, ám a több egyéni jelölés a Costa Rica-i mellett szólt. A Barcelona adja a legtöbb labdarúgót a csapatba (hármat), míg a két madridi klub, a Real és az Atlético két-két fővel képviselteti magát.

Lionel Messinél is hasonló volt a helyzet, mint Navasnál, az argentin támadó Robert Lewandowskit (Bayern München), Zlatan Ibrahimovicot (Paris Saint-Germain), Neymart, Pierre-Emerick Aubameyangot (Borussia Dortmund), Thomas Müllert (Bayern München) és Paulo Dybalát (Juventus) utasította maga mögé a több egyéni szavazatnak köszönhetően.

AZ ESM ÁLOMCSAPATA A 2015–2016-OS SZEZONBAN (4–3–3):
Keylor Navas
(Real Madrid, 2-szer volt a hónap csapatában) – Marcelo (Real Madrid, 3), Diego Godín (Atlético Madrid, 4), Gerard Piqué (Barcelona, 3), Filipe Luís (Atlético Madrid, 3) – Paul Pogba (Juventus, 3), N’Golo Kanté (Leicester City, 3), Ángel Di María (Paris Saint-Germain, 3) – Lionel Messi (Barcelona, 2), Luis Suárez (Barcelona, 6), Gonzalo Higuaín (Napoli, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik