Eredivisie: Bosszút akartunk állni, meg is tettük – Erik ten Hag

T. B.T. B.
Vágólapra másolva!
2021.10.25. 15:31
null
Az Ajax kiütötte a PSV-t (Fotó: AFP)
Steven Berghuis és Sébastien Haller játékát dicsérte Erik ten Hag, a holland labdarúgó-bajnokságban éllovas Ajax mestere a PSV ellen 5–0–ra megnyert rangadó után. Eindhoveni részről elismerték, hogy nagyon nem voltak pariban az amszterdami alakulattal. Ennek ellenére a PSV-nél fogadkoznak, hogy nagyon megnehezítik az Ajax dolgát a bajnoki címért folyó harcban.


„Bosszút akartunk állni, és meg is tettük
utalt a PSV elleni, elvesztett Szuperkupa-mérkőzésre Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője. Az első tizenöt percben nagy küzdelemre kényszerültünk. Hanyagok voltunk a labdával, és »túl lelkesek« a védekezésben. Majdnem sikerült segítenünk a PSV-nek előnyhöz jutni. Szerencsére Remko Pasveer a védéseivel ismét áthúzott minket ezen a fázison” – dicsérte kapusát a holland mester.

„Nem volt könnyű az első félidő, nehézséget jelentett, hogy a PSV csak nagyon kis területeket hagyott nekünk. Aztán meccs közben feljebb léptünk, és a labdával is feljavultunk. Steven Berghuis nyitó gólja igazi műalkotás volt, utána minden könnyebb lett, és a magunk javára fordítottuk a párharcot”

Az amszterdamiak mestere külön kiemelte a csapat két sikerkovácsát, Sébastien Haller-t, és Steven Berghuist, akik fantasztikus formában futballoznak az utóbbi hetekben.

Sébastient hallatlanul sok kritika érte az utóbbi időben, de ő mentálisan nagyon erős játékos. Nehéz ellene játszani. Sokkal technikásabb, mint bárki gondolná, és igazi, vérbeli befejező csatár. Nagyon örülök annak is, amit Steven Beghuis mutat. Sok játékosunknak voltak nehézségei az első félidőben, különösen a labdával. Ez nem igaz Stevenre, ő bármihez nyúlt ma, az arannyá vált. Csúcsformában játszik. Fantasztikus látni őt, és biztosan neki is nagy dolog ezt átélni.”

Ten Haag azonban nem ül a babérjain a PSV kiütése után és már a Heracles elleni szombati meccsre készül: Tovább kell fejlődnünk. A célunk, hogy március közepére megnyerjük a Hollandiában elérhető címeket. Három színpadon szereplünk, és szeretnénk Európában is aktívak maradni, ameddig csak lehet. Tehát nem lazíthatunk."

Roger Schmidt
, a PSV trénere szerint helyzeteket dolgoztak ki és hatvan percig nyílt meccset játszottak az Ajaxszal, de az utolsó fél órára szétestek.

„Túl gyorsan elvesztettük a labdát, és rossz döntéseket hoztunk. Az Ajax az egyik legerősebb ellenfél, akivel találkoztunk. Le tudjuk őket győzni, ahogyan ezt a holland Szuperkupa-meccsen meg is tettük, de most néhány kulcsjátékosunk hiányzott. Azonban nem érdemes kifogásokkal előállni. Ma egyszerűen nem voltunk elég jók”fogalmazott a német szakember.

Schmidt mellett a PSV világbajnoka, Mario Götze is megszólalt. A Borussia Dortmund és a Bayern München egykori klasszisa elismerte, hogy borzasztóan rossz napot fogtak ki.

„Nagyon gyengén játszottunk – kezdte Götze. – Ez nem volt jó nap nekünk. Meg kell próbálnunk a jövőben megoldásokat találni az Ajax játékstílusának megzavarására. Egy ideig jól mentek a dolgok, és voltak helyzeteink is. Amikor azonban megduplázta előnyét az ellenfél, szétestünk, és ízekre szedett minket a felszabadultan futballozó Ajax.”

A katasztrofális eredmény ellenére Götze mégsem tett le arról, hogy versenyben maradjanak a holland bajnoki címért, bár tudja, nagyon keményen kell küzdeniük, hogy az idény végén az ő nyakukba akasszák az aranyérmet.

Nagyon jól tudom, milyen nehéz lesz bajnoknak lenni, amihez folyamatosan kell tudni nyerni a meccseket az egész idény során. De még sok minden történhet” – adott hangot reményeinek a német futballista.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik