Labdarúgás: Eidur Gudjohnsen fia Dániában folytatja

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 08:44
null
A 22 éves támadó nagyszerű géneket örökölt (Fotó: AFP)
Eidur Gudjohnsen 22 éves, legidősebb fia, Sveinn Aron Gudjohnsen a dán Odensébe igazolt Olaszországból.


Az izlandi U21-es válogatott játékost jövő nyárig veszi kölcsön a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő együttes.

Sveinn Aron Gudjohnsen nem akármilyen géneket örökölt, mivel már a nagyapja, Arón Gudjohnsen is kiváló futballista volt: háromszor nyert belga bajnokságot az Anderlechttel, s 73-szor húzhatta fel az izlandi válogatott mezét.

Sveinn apukája, Eidur Gudjohnsen a Barcelona és a Chelsea sztárja volt, jelenleg az izlandi U21-es válogatottnál másodedző. Neki van egy féltestvére, Arnór Borg Gudjohnsen, aki a Swansea utánpótlásában szerepel. Sveinn mellett Eidur másik két fia, a 18 éves Andri Lucas és a 14 esztendős Daniel Tristan is nagyon tehetségesek, ők a Real Madrid akadémiáján nevelkednek.

„Nem voltak kétségeim, amikor lehetőségem nyílt az OB-be igazolni” – olvasható Sveinn nyilatkozata a klub hivatalos honlapján. Hozzátette, hogy olyan csapatba szerződött, amelyben korábban több izlandi játékos is kiválóan teljesített. Megjegyezte: tudja, hogy sok csatár van itt, de keményen megküzd a játékpercekért.

„Készen állok a feladatra és nagyon motivált vagyok. Az OB olyan klub, amely az első hat helyért küzd, és alig várom, hogy gólokkal segíthessem a csapatot.” – tette hozzá.

Sveinn Aron Gudjohnsen a Barcelona korosztályos gárdáiban kezdte a pályafutását, majd több klubot is megjárt, mielőtt 2018-ban a Speziához került. Az olasz együttessel 2022-ig van érvényes megállapodása.

Sveinn Aron Gudjohnsen kölcsönbe érkezik a dán együttesbe (Fotó: ob.dk)
Sveinn Aron Gudjohnsen kölcsönbe érkezik a dán együttesbe (Fotó: ob.dk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik