Edzősors: Mascherano tizenegyese után felmondott Gabriel Milito

Vágólapra másolva!
2020.03.06. 12:22
null
A csapat elhasalt a kupában, Milito edző (középen) másodszor is távozott a piros-fehérektől (Fotó: AFP)
Óriási blama érte a patinás argentin csapatot, az Estudiantest a dél-amerikai ország kupasorozatának második fordulójában: kiesett a negyedosztályú Deportivo Laferrerével szemben. A kudarcban nagy szerepe volt a kétszeres olimpiai bajnok és BL-győztes, ötszörös spanyol bajnok középpályásnak, Javier Mascheranónak, hiszen ő hagyta ki az utolsó tizenegyest, és ezt követően távozott a hatszoros bajnok Estudiantes vezetőedzője, Mascherano korábbi csapattársa, Gabriel Milito.

 

A többek között Javier Mascheranóval felálló Estudiantes a rendes játékidőben csak 1–1-et játszott a negyedosztályú Deportivo Laferrere ellen, így a versenykiírás szerint rögtön jöttek a tizenegyesek. Itt aztán Milito korábbi válogatottbeli és barcelonai csapattársa, Mascherano hibázta el az utolsó tizenegyest. A kiesés után Gabriel Milito azonnal beadta a felmondását, amit a klub elfogadott – írja a Reuters.

„Gabriel úgy döntött, hogy nem folytatja a munkát, miután úgy érzi, nem tudja visszafordítani a csapatnál beindult folyamatokat" – közölte a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Agustin Alayes, a klub sportigazgatója.

A 39 éves Militót öt nap híján egy évvel ezelőtt, tavaly március 11-én nevezték ki – rövidke edzői pályafutása során már másodszor – az Estudiantes vezetőedzőjének, amelynek élén ezúttal 34 mérkőzést töltött: 12 győzelem és 12 döntetlen mellett 10 vereség a mérlege.

A hatszoros argentin bajnok a legutóbbi kilenc bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni, jelenleg a 13. helyet foglalja el az argentin élvonalban.

A korábbi 42-szeres argentin válogatott Gabriel Milito utódlásáról egyelőre nem döntött a Juan Sebastián Verón elnökölte klub vezetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik