Edzősors: Bert van Marwijk már nem szövetségi kapitány

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 09:49
A holland Bert van Marwijkot menesztették az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi posztjáról.

Az együttes a Golf Kupa csoportkörének utolsó fordulójában hétfőn 4–2-re kikapott Katartól, így nem jutott elődöntőbe. Az arab szövetség szerdán közölte, hogy Van Marwijk távozik a csapat éléről.

A 67 éves edzőt márciusban azzal a céllal szerződtették – a januárban távozó olasz Alberto Zaccheroni helyére –, hogy kijuttassa a válogatottat a 2022-es katari világbajnokságra. Van Marwijk döntetlennel kezdett, amit négy győzelem követett. Utána viszont öt mérkőzésből négy vereség mellett csak egy meccset tudott megnyerni.

A vb-selejtezősorozatban az emírségek válogatottja csoportjában négy mérkőzésen hat pontot szerzett, és jelenleg a negyedik helyen áll Vietnám (11), Malajzia (9) és Thaiföld (8) mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál.

Bert van Marwijk korábban a Feyenoord, a Borussia Dortmund és a Hamburg vezetőedzőjeként dolgozott. Hazája válogatottjával 2010-ben vb-ezüstérmet nyert. Szaúd-Arábia együttesét kijuttatta a tavalyi világbajnokságra, amelyen már Ausztráliát irányította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik