Eb 2028: Nagy-Britannia és Írország közösen pályázik a rendezésre

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.03.23. 12:36
null
A tavaly nyáron rendezett Eb-n az olaszok diadalmaskodtak (Fotó: Getty Images)
Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales és Írország szerdán közös szándéknyilatkozatot nyújtott be a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

 

„Az Egyesült Királyság, Írország, Skócia és Wales kormánya támogatásáról biztosította a pályázatot. Az északír kormányzat jelenleg nem ülésezik hivatalosan, de az ottani tisztviselők továbbra is szorosan figyelemmel kísérik a folyamatot” – áll a futballszövetségek közös közleményében.

Nagy-Britannia és Írország egy megvalósíthatósági tanulmányra hivatkozva múlt hónapban jelentette be, hogy mégsem kandidál a 2030-as világbajnokságra.

Az európai szövetség (UEFA) októberben azt közölte, hogy március 23-áig kell jelezni a rendezési szándékot, a kandidálókat pedig áprilisban jelentik be, míg a győztest szeptemberben hirdetik ki. Minimális követelmény tíz stadion, közülük egynek legalább 60 ezer, kettőnek pedig 50 ezer férőhelyesnek kell lennie. Amennyiben kettőnél több ország rendezné közösen a kontinensviadalt, úgy a házigazdák nem kapnának automatikusan indulási jogot.

A 2024-es Európa-bajnokságnak Németország ad otthont.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik