Eb 2024: Lahm szerint a fenntarthatóság a fő szempont

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.05. 11:55
null
Lahm szerint a fenntarthatóság a fő szempont (Fotó: AFP)
Philipp Lahm, a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint a fenntarthatóság lesz az elsődleges szempont számukra a tervezés és a lebonyolítás szempontjából – közölte az MTI.

 

A 37 éves korábbi labdarúgó erről pénteken Koblenzben, a német tartományok belügyminiszterei és sportminiszterei előtt megtartott prezentációjában beszélt.

„Meg akarjuk mutatni, hogy a nagy rendezvények és a fenntarthatóság nagyon jól megférnek egymás mellett, ha intelligens módon zajlik a tervezés. Minden egyes döntés meghozatalakor jelentős szerepet kell játszania a fenntarthatóságnak, ez a mi nagy feladatunk" – fogalmazott Lahm, aki szerint Németországnak célokat kell kitűznie maga elé, és azokat a német embereknek közösen megvalósítani.

„Mi vagyunk a jövő, és változásokat kell elérnünk" – jelentette ki a korábbi védő, aki 2014-ben világbajnok lett Brazíliában.

„Sehol nem építünk új létesítményeket, hanem a meglévőket használjuk majd. Ez például nagyon lényeges eleme a rendezésnek" – mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

A 2024-es Eb-t 10 német városban rendezik meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik