Eb 2024: a német pályázat esélyesebbnek tűnik a töröknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 13:47
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szeptember 27-én, Nyonban dönt arról, hogy a 2024-es Európa-bajnokságot Németország vagy Törökország rendezheti-e.

A 2017. március 3-i határidőre csupán a németek és a törökök nyújtottak be pályázatot, az UEFA a két ajánlat előzetes értékelését pénteken hozta nyilvánosságra. Míg a szervezet a németek pályázatát inspirálónak, kreatívnak és profi szemléletűnek írta le, a törökkel kapcsolatban több negatívumot is megfogalmazott.

Az értékelés szerint az emberi jogi kérdések aggodalomra adnak okot Törökországban. Emellett Törökország korlátozza az alkoholtartalmú termékek reklámozását, és ez potenciális konfliktus lehet, ha az UEFA szponzori szerződést írna alá egy sörgyárral.

Servet Yardimci, a török szövetség alelnöke reményét fejezte ki, hogy az UEFA a változásra szavaz, és lehetőséget ad egy új nemzetnek a rendezésre. „Szeretnénk megmutatni a világnak, hogy milyen sikeresek lehetünk. Negyedszer pályázunk, és már 2016-ra azt az ígéretet kaptuk, hogy házigazdák lehetünk. Mondhatjuk, hogy készen állunk” nyilatkozta.

Törökország kilenc város tíz stadionjában rendezné meg a tornát.

A német szövetség a hivatalos honlapján egy felmérés eredményét tette közzé: a 16 évnél idősebbek körében 74 százalékos a támogatottság, míg a futballszurkolók 89 százaléka szeretné, ha Németország tíz városa adna otthont az Eb-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik