Eb 2020: vadonatúj stadionnal pályázik Belgium - fotók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.24. 14:12
null
A brüsszeli stadion látványterve (Fotó: belgianfootball.be)
A Belga Labdarúgó-szövetség (KBVB) hivatalos honlapján jelentette be, hogy pályázik a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseinek megrendezésére. A házigazda város Brüsszel lenne, a KBVB egy teljesen új stadion építését tervezi a kontinenstornára.

 

„Jó lehetőség számunkra, hogy 20 éve elteltével ismét visszatérjen Belgiumba a labdarúgó Európa-bajnokság. Az új stadionunk minden UEFA-feltételnek megfelel majd. Az Eb nagy lehetőség a gazdaság és a turizmus fellendítésére is” – mondta Francois de Keersmaecker, a belga szövetség elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A belga szövetség közleményéből kiderült: négy mérkőzésre, köztük az Eb nyitó meccsére is pályázik a KBVB. Az épülő stadionról egyelőre nem hoztak nyilvánosságra részleteket.

A brüsszeli stadion látványterve (Fotó: belgianfootball.be)
A brüsszeli stadion látványterve (Fotó: belgianfootball.be)

A 2020-as Eb-re 13 ország egy-egy városában kerül sor. Tavaly szeptemberig 32 ország – köztük Magyarország – jelezte pályázati szándékát, ám azóta Lengyelország és Csehország is visszalépett, sőt, a hírek szerint Horvátország is erre készül.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) péntekig várja a végleges pályázatokat. A végrehajtó bizottság szeptemberben dönt a rendezőkről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik