Dopping: korábbi Bayern-játékos a vétkes labdarúgó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.03. 22:24
A Bayern München és a Hamburg korábbi labdarúgója, Paolo Guerrero az a perui játékos, aki fennakadt a doppingvizsgálaton a válogatott októberi világbajnoki selejtezőjén.

A perui szövetség pénteken közölte, hogy a csatár „abnormális értékeket” produkált, ezért a nemzetközi szövetség 30 napra felfüggesztette a játékjogát. Ez azt jelenti, hogy a perui válogatott 33 éves csapatkapitánya – aki jelenleg a brazil Flamengo futballistája – nem szerepelhet az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtezőn, november 11-én és 15-én.

Az RPP nevű rádiócsatorna pénteken adott hírt arról, hogy doppingolt egy perui játékos az október elején rendezett, argentinok elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A meccs 0–0-s eredménnyel zárult, majd a peruiak a zárófordulóban 1–1-es döntetlenre végeztek otthon Kolumbiával, s ezzel megszerezték az ötödik helyet, amely interkontinentális pótselejtezőt ér. Amennyiben a perui csapat sikerrel jár a rájátszás során, jövőre, Oroszországban 1982 óta először lehet ott a sportág legjelentősebb tornáján.

Perunak az Argentínában szerzett pontja nélkül Chile végzett volna ötödikként a dél-amerikai csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik