Diego Maradonát kirúgták az al-Vaszltól

Vágólapra másolva!
2012.07.10. 21:53
Már nem Diego Maradona az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-bajnokságában szereplő al-Vaszl vezetőedzője. Az argentin legendát kedden mentette fel a klub vezetősége.
Úgy tűnik, eddig tartott az arab kaland Diego Maradona (balról a második) számára (Fotó: Reuters)
Úgy tűnik, eddig tartott az arab kaland Diego Maradona (balról a második) számára (Fotó: Reuters)

 

Meggondolta magát az al-Vaszl vezérkara. Még egy hónapja sincs, hogy a dubai székhelyű klubnál megerősítették, hogy Maradona marad a csapat vezetőedzője, kedden azonban ennek ellenkezőjéről döntöttek.

Az 51 éves argentin ikon tavaly májusban vette át az al-Vaszl irányítását, amellyel azonban csak a nyolcadik helyen végzett a 12 csapatos bajnokságban, majd tizenegyesekkel elbukta a térség csapatainak kiírt kupa döntőjét.

„Miután az al-Vaszl igazgatótanácsa összeült, hogy kiértékelje a Diego Maradona vezette edzői stáb munkáját, úgy döntöttünk, hogy nem tartunk igényt a továbbiakban Diego Maradona és szakmai stábjának szolgálataira” – áll az arab klub által kiadott közleményben.

A korábbi argentin klasszist – aki szabadságát tölti, így menesztésekor nem tartózkodott Dubaiban – még egy évig kötötte szerződés az al-Vaszlhoz, ám távozásáról már akkor megindultak a pletykák, amikor a gyenge bajnoki és kupaszereplést követően lemondott a csapat vezérkara, és új emberek kerültek az egyesület élére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik