Dél-Amerika: a Palmeiras otthon bukta el a szuperkupát

MTI (Közzétette: P. K.)MTI (Közzétette: P. K.)
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 09:19
null
Argentin örömünnep a dél-amerikai szuperkupában (Fotó: AFP)
Az argentin Defensa y Justicia nyerte meg a dél-amerikai szuperkupát (CONMEBOL Recopa), miután a szerdai visszavágón előbb 2–1-re győzött a Libertadores-kupa-győztes brazil Palmeiras vendégeként, majd a hosszabbítást követő tizenegyespárbajt is megnyerte 4–3-ra.

Múlt héten a Libertadores-kupában címvédő Palmeiras idegenben 2–1-re nyert, így jó esélyekkel várta a hazai visszavágót a Copa Sudamericana előző kiírásában győztes Defensa y Justicia ellen, amely csupán 2014 óta szerepel hazája élvonalában.

Ennek ellenére a zárt kapus visszavágón a vendégek fordítottak: a 22. percben a hazaiak szereztek vezetést, de az argentinok néhány perc után egyenlítettek, majd a 68. percben emberelőnybe kerültek. A 93. percben Marcelo Benítez 30 méteres védhetetlen lövésével kiharcolták a hosszabbítást. A túlóra elején a vendégcsapat létszáma is megfogyatkozott, majd a brazilok kihagytak egy büntetőt. Így 120 perc után sem született döntés, amely a tizenegyespárbajra maradt: abban a hazaiaktól ketten hibáztak, a vendégektől viszont senki, és utóbbiak 4–3-ra megnyerték a párharcot.

Argentin klub tizedik alkalommal nyerte meg a szuperkupát, a Defensa y Justicia ötödik argentin csapatként hódította el a serleget.

A Palmeiras egymást követő második mérkőzését bukta el tizenegyespárbajban, vasárnap a Flamengóval szemben maradt alul a brazil szuperkupában.

CONMEBOL RECOPA
VISSZAVÁGÓ
Palmeiras (brazil)–Defensa y Justicia (argentin) 1–2, 11-esekkel: 4–3 a vendégeknek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik