Dánia: Van der Vaarttal sem tudták maradásra bírni a DAC volt edzőjét

Vágólapra másolva!
2021.08.11. 14:56
null
A DAC edzőjeként másfél évig húzta (Fotó: Török Attila)
Alig 24 órával azt követően, hogy a dán másodosztályú Esbjerg fB vezetősége másodedzőnek szerződtette Rafael van der Vaartot, a gárda mindössze 10 hete kinevezett vezetőedzője Peter Hyballa fel is mondott a klubnál. Utódja is megvan már: a szintén német Roland Vrabec lesz.

Nagy a balhé a dán másodosztályba az előző idény végén kieső Esbjerg fB-nél, miután a vezetőedző – a korábban a felvidéki DAC-ot trenírozó – Peter Hyballa mellett a klub sportigazgatója, Brian Bo Knudsen is távozott.

Az Ekstra Bladet értesülései szerint a június 1-jén kinevezett német szakember az elmúlt hetekben többször is bedobta már a törülközőt, ám az amerikai tulajdonosok eddig mindig meggyőzték a folytatásról. Most nem tudni, hogy mi vezetett a szakításhoz, ám a lap úgy tudja, Hyballa edzésmódszerei több játékosnál kiverték a biztosítékot, a fizikai és szóbeli abúzus sem idegen tőle, ráadásul az edzői stábban sem tudott maximálisan megbízni.

A német szakember megtartása irányába tett utolsó kétségbe esett lépés volt a klub tulajdonosai részéről, amikor kedden leigazolták másodedzőnek Rafael van der Vaartot, de a korábbi klasszis támadó középpályás érkezése sem tudta maradásra bírni Hyballát.

A klubnál nem sokat tétlenkedtek a német felmondása után, s honfitársát Roland Vrabec már szerdán ki is nevezték a helyére.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik