DAC: Sajnos most nem mennek be a helyzetek – Balogh Norbert

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2022.08.21. 14:15
null
Balogh Norbert elismerte, rosszul játszott a DAC Nagyszombatban (Fotó: Lelkes Ernő)
Sok minden hiányzott a dunaszerdahelyi csapatból szombaton Nagyszombatban azokból az elemekből, amelyeket az előző találkozókon mutatott. A DAC 3–1-es veresége következtében lecsúszott a 3. helyre a táblázaton.

„Nem az igazi DAC-ot látták a szurkolóink szombaton – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak Balogh Norbert. – Az első negyedóra a miénk volt, uraltuk a játékot gyors, rövidpasszos stílusunkkal, mielőtt egy ellenakcióból gólt kaptunk. Ennek ellenére mentünk tovább, voltak lehetőségeink az egyenlítésre, de a második félidő elején ismét gólt kaptunk, ami leblokkolta a csapatot. Még így is szépítettünk, ám rögtön utána ismét a kapunkba került a labda. Az utolsó fél órát emberelőnyben játszottuk végig, de nagyon visszaállt a Nagyszombat, bezárták a tizenhatosukat.”

A magyar csatár a dunaszerdahelyidrukkerekhez fordult.

„Így nem játszhatunk. Elnézést kérek a szurkolóinktól a csapat nevében. A következő meccsen győznünk kell, hogy kiengeszteljük őket – mondta a DAC támadója, aki szinte minden találkozón helyzetbe kerül, de ebben az idényben még nem szerzett gólt. – Sajnos most nem mennek be a helyzetek. Pozitívan állok hozzá, keményen dolgozom, hogy ez megváltozzon, biztos, hogy egyszer átszakad a gát. Nem az a lényeg, hogy hányszor kerülünk a padlóra, hanem az, hogy hányszor kelünk fel. Ilyenkor mutatkozik meg a csapat ereje.”

Adrián Gula, a DAC mestere tudja, miben kell javulnia a csapatának.

A hazaiak megérdemelten győztek, mert határozottabbak voltak, jobban akarták a sikert, mint mi. Sok információt szereztünk, ezek nem feltétlenül jók, de mindenképpen hasznosak.Meg kell tennünk a szükséges lépéseket, hogy több ilyen a DAC-cal ne forduljon elő. Ki lehet kapni, de nem így, ahogy szombaton. A következő mérkőzésen már úgy kell pályára lépnünk, mint a szezon elején: nagyobb energiával, nagyobb elszántsággal és természetesen jobb játékkal” – nyilatkozta Adrián Gula.

FORTUNA LIGA
6. FORDULÓ

Spartak Trnava–DAC 3–1 (1–0)
Nagyszombat,
Stadión Antona Malatinského, 3879 néző. V: Smolák
Tranava:
Takác – Kostrna, Stetina, Kósa, Mikovic – Bukata (Curma, 90+1.), Szavvidisz, Stefánik (Paur, 73.) – Daniel (Tumma, 61.), Kelvin Boateng (Risztovszki, 73.), Yusuf (Soliu, 61.). Vezetőedző: Michal Gasparík
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Riszvanisz (Brunetti, 68.), Muhamedbegovic (Ciganiks, a szünetben) – Kácer, Dimun (Kalmár Zs., 79.) – Balogh N., Veselovsky (Szánthó, 79.) – Ramadan (Nicolaescu, a szünetben), Krsztovics. Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző
: Daniel (16.), Mikovic (46.), Bukata (55.), ill. Nicolaescu (53.)
Kiállítva: Mikovic (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik