DAC: Ritkán használom a tökéletes jelzőt, de ezúttal muszáj – Storck

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.08.17. 07:02
null
Bernd Storck (Fotó: Török Attila)
Mint beszámoltunk róla, a DAC 6–0-s győzelemmel tudta le a szlovák labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulóját. Bernd Storck, a három forduló után százszázalékos dunaszerdahelyiek vezetőedzője a következőképp értékelt:

 

– Maradéktalanul elégedett?
– Ritkán használom a tökéletes jelzőt, de ezúttal muszáj, mert tökéletes teljesítményt nyújtott csapatunk - válaszolta a DAC-ot irányító Bernd Storck a Nyitra szombati 6–0-s legyőzését követő sajtótájékoztatón.

„AMIT A BAYERN A BARCA ELLEN”
SCHÄFER András, a DAC középpályása: – Edzőnk, Bernd Storck azt kérte tőlünk, csináljuk azt, amit a Bayern München a Barcelona ellen: szerezzünk annyi gólt, amennyit csak tudunk. Örülök, hogy eljutottunk hatig.
KALMÁR Zsolt,  a DAC középpályása: –      
Büszkén nézhetünk a tabellára, de nem szabad hátradőlnünk. Arra kell törekednünk, hogy minden fellépésünkön olyan teljesítményt nyújtsunk, mint most a nyitraiak ellen.

– Mégis negyvenkét percet kellett várni az első gólra.
– Ez igaz. De az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, fontos volt türelmesnek és higgadtnak maradni gól nélküli állásnál. Örömteli, hogy még az első félidő vége előtt kétszer betaláltunk. A szünetben mondtam is játékosaimnak, nem szabad ennyivel beérni, menni kell tovább, helyzeteket kidolgozni, újabb gólokat szerezni. Megérdemelten nyertünk ekkora különbséggel.

– Három forduló után vezetik a tabellát, méghozzá a mezőny egyedüli százszázalékos csapataként.
– Az idény előtt hangsúlyoztam, hogy célunk elérése érdekében az összes hazai meccsünket meg kell nyernünk, s természetesen idegenben is eredményes futballra törekszünk. Nagyon keményen dolgozunk, és a srácok jól érzékelhetőn egyre inkább elsajátítják azt a játékot, amelyet szeretnénk látni a pályán. Meccsről meccsre javulunk, jó úton járunk, ebben biztos vagyok.

– Mit szól a Mol Arénában uralkodó hangulatról?
– Fantasztikus! Mondtam is a játékosoknak, a hálánkat leginkább jó futballal és persze gólokkal tudjuk kifejezni szurkolóinknak, úgyhogy tegyenek a szórakoztatásuk érdekében. Így is történt. Nagyon sajnálom, hogy az illetékes hatóság terve szerint szeptembertől legfeljebb ezren látogathatják a stadionokat meccsnapokon a járványügyi helyzet miatt.

– Hogyan készülnek a folytatásra?
– Vasárnapra szabadnapot kaptak a fiúk, hogy kifújják magukat, utána azonban folytatjuk a munkát. Szerdán Szlovák Kupa-mérkőzést játszunk a Piestanyval, szombaton a nagyszombati csapatot fogadjuk a Fortuna Ligában, majd pedig következik a kiemelten fontos Európa-liga-selejtező az izlandi Hafnarfjördur ellen.

EMLÉKEZTETŐ

FORTUNA LIGA, 3. FORDULÓ
DAC–FC Nitra 6–0 (2–0)
Az élcsoport:    
 1. DAC 9 pont, 2. Spartak Trnava 7, 3. Slovan Bratislava 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik