DAC: Kijött az egész magyarság, remélem, sokan látták és példát vesznek – Vida M.

Vágólapra másolva!
2019.02.16. 20:47
Vereséggel avatta fel új arénáját a DAC, a vendég Slovan Bratislava büntetőből szerzett góllal győzött a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga 19. fordulójában. A mérkőzés után az NSO Tv a dunaszerdahelyi Vida Máté, Vida Kristopher és Kalmár Zsolt mellett a pozsonyi Holman Dáviddal is beszélgetett.

Vida Máté szerint a csapatok nem játszottak túl színvonalas mérkőzést.

„Rányomta a bélyegét a meccsre, hogy mindenki erről beszélt. Sajnálom a végét. Nem tudom, hogy az ő kezezésük a tizenhatoson belül vagy kívül volt-e, de nem ezzel foglalkoznék, hanem a játékunkkal, ami eddig szerintem csak jobb volt, amit sajnálok, mert meg szerettük volna mutatni a publikumnak és a tv-nézőknek, hogy mi a mi stílusunk. Ez ma nem teljesen jött össze, de remélem, hogy a folytatásban tudjuk még bizonyítani.”

A kezezéssel kapcsolatban Vida Kristopher elmondta: csak az volt kérdés, hogy a tizenhatoson belül volt-e.

„Egyértelműen a kezére pattant a labda a tizenhatos csücskén, vonalán, talán belül is, igazából a két szituáció nagyon hasonlított egymásra, de az egyik oldalon tizenegyest ért, a másikon nem.”

„Szerintem ugyanolyan kezezés volt, mint a túloldalon, de a bíró így döntött. Megszoktuk már…” – tette hozzá Kalmár Zsolt.

Holman Dávid szerint hiába tettek szert 11 pontos előnyre, még nem dőlt el a bajnki cím sorsa.

„Még rengeteg mérkőzés van hátra. Nyilván nagyon motiváltak voltak ők is, hiszen tudták, hogy egy nagy lépés nekünk, ha el tudjuk hozni a három pontot. Jól játszott a DAC is, bár inkább azt mondanám, hogy ez igazi derbi volt, ahol inkább a párharcokról és a küzdésről szólt a mérkőzés, úgyhogy örülök, hogy mi tudtuk elhozni a három pontot.”

A hangulatról is kérdeztük őket: Vida Máté fenomenálisnak találta.

„Kijött az egész magyarság. Remélem, hogy ezt sokan látták és erről példát vesznek. Reméljük, sok ilyen mérkőzés lesz még.”

Holman Dávid ellenfélként is hasonlóan vélekedett.

„Nagyon jó szurkolótábora van a Dunaszerdahelynek, öröm ide vendégként is érkezni, hiszen az ember futballistának érzi magát ennyi néző előtt.”

A videóból az is kiderül, hogy a Slovan középpályása válogatott formában érzi-e magát?

Nélküled, gyönyörű élőkép, himnusz és 12 ezer ember – ünnep a Csallóközben

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
19. FORDULÓ
DAC Dunaszerdahely–Slovan Bratislava 0–1 (Sporar 78. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik