DAC: „Folytatni a jó sorozatot” – a mumus jön Kalmáréknak

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.09.11. 16:29
null
Kalmár Zsolt (Fotó: Török Attila)
Kéthetes szünet után a Dunaszerdahely a legkellemetlenebb ellenfelét fogadja a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga): szombat este a rózsahegyi csapat lesz a DAC vendége.

 

„Hétfőre szabadnapot kaptunk a mestertől, Schäfer Andrissal kedden csatlakoztunk a csapathoz. Jó érzéssel, jó erőben tértem vissza a DAC-hoz, hiszen jól sikerültek a válogatott meccsek. Egy kicsit beszéltem a miénkről Storck mesterrel is, aki szerint jól szálltam be az oroszok elleni találkozón. A válogatott most a múlté, csak a szombati találkozóra figyelünk” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyi csapatkapitány, Kalmár Zsolt.

A sárga-kékektől négyen léptek pályára a különböző válogatottakban.

„A csapat nagy része az utóbbi napokban egy kicsit kifújta magát, új erőre kapott. Úgy érzem, hogy ott tudjuk folytatni, ahol augusztus végén Aranyosmaróton abbahagytuk. Szeretnénk folytatni a győzelmi sorozatunkat” – mondta a 25 éves játékos.

Szombat este a mumus, a Rózsahegy lesz a Dunaszerdahely ellenfele. Az észak-szlovákiaiak elleni legutóbbi négy hazai meccsen nem győzött a DAC, igaz, a rózsahegyiek rosszul kezdték az idényt, melyet csökkentett költségvetéssel abszolválnak.

„Tudatában vagyunk annak, hogy nagyon kellemetlen ellenféllel szemben lépünk pályára – folytatta Kalmár. – Egyszerű a Rózsahegy taktikája: védekezik, és abból villámgyors ellentámadásokat vezet. Át kell törni a védelmi falát, ebben a kreativitásunk lesz a döntő. A csapatban nem gondolunk a múltra, csak előre tekintünk. Magabiztosak vagyunk, bízunk a három pont megszerzésében.”

Különös lesz a szombati találkozó, mégpedig azért, mert a járványügyi előírások alapján maximum ezren lehetnek a stadionban.

„Nagyon sajnálom, hogy ez így van. Számunkra különösképpen fontosak a drukkereink, akik messze a legjobbak Szlovákiában. Ha jól tudom, a stadionon kívül fognak szurkolni. Bízom benne, hogy a mérkőzés után együtt fogjuk ünnepelni a három pont megszerzését. Reménykedem, hogy megoldódik ez a helyzet, és októbertől visszatérhetnek a sárga-kék szurkolók a lelátókra” – zárta szavait Kalmár.

Öt forduló után a DAC százszázalékos mérleggel vezeti a szlovák tabellát, míg az ötből négyszer döntetlent játszó, még nyeretlen Ruzomberok a 9. helyen áll.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
6. FORDULÓ, szombat
19.00:
DAC (Dunaszerdahely)–Ruzomberok – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik