DAC: 2017 májusa óta először állnak ki magyarok nélkül

Vágólapra másolva!
2021.04.04. 07:38
null
Bernd Storck örül a videobíró szlovákiai bevezetésének (Fotó: Földi Imre)
Magyar játékosok nélkül lép pályára vasárnap Zsolnán a dunaszerdahelyi labdarúgócsapat a Fortuna Liga felsőházi rájátszásában, a meccsen alkalmazhatják a videobírót (VAR).

 

2017. május 27. óta először áll ki magyar játékos nélkül a DAC, amely vasárnap a Zsolna vendége lesz a Fortuna Liga rájátszásában.

A jelenlegi keretben Kalmár Zsolt, Schäfer András és Vida Máté szerepel, csakhogy mind a hárman sérültek (mint beszámoltunk róla, szombaton eldőlt, hogy Kalmár lemarad a nyári Európa-bajnokságról). Rendkívül fontos a hétvégi összecsapás, a hazaiak csupán 6 pontra vannak a második helyezett dunaszerdahelyiektől.

A zsolnai találkozó érdekessége lesz a videobíró használata. A Fortuna Ligában ezen a hétvégén vezették be a VAR-t, egyelőre fordulónként két tv-s meccsen alkalmazzák.A szombati Slovan–Aranyosmarót (4–1) csatán mutatkozott be, s vasárnap a DAC mérkőzésén lesz szerepe.

„Szerintem fontos a videobíró bevezetése, hogy a labdarúgás még igazságosabb legyen. A játékvezetőnek továbbra is úgy kell tevékenykednie, mint eddig, a videobírónak pedig támogatnia kell őt” – nyilatkozta a dunaszerdahelyiek honlapján Bernd Storck vezetőedző.    

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 25. FORDULÓ
16.00:
Zsolna (Zilina)–Dunaszerdahely (DAC) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik