Világfutball: CR napjaink legjobbja, de én vagyok minden idők legnagyobbja – Pelé

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.12.29. 17:46
null
Messi vagy CR a legjobb? Esetleg Pelé? (Fotó: AFP)
Minden idők egyik legnagyobb futballistája, Pelé elmondta véleményét, miszerint Cristiano Ronaldo napjainkban jobb labdarúgó Lionel Messinél, a Barcelona argentin világklasszisánál. A legendás csatár ugyanakkor nem árult zsákbamacskát, egyértelműen úgy véli, ő minden idők legnagyszerűbb futballistája.

 

Cristiano Ronaldo és Lionel Messi most már több mint egy évtizede „elválaszthatatlanok”. Mivel hihetetlen magas szinten futballoztak az elmúlt 10-15 évben, mindketten ott szerepelnek minden idők legjobbjai között, sokan azt vallják, egyik vagy éppen a másik a valaha volt legnagyszerűbb labdarúgó.

Ezúttal pontPelé nyilatkozott kettejükről, aki sokáig egymaga volt a „G.O.A.T-vitában”.

„Cristiano Ronaldo napjaink legjobb futballistája. Azt gondolom, azért egyeduralkodó, mert kiegyensúlyozottabb teljesítmény nyújt, mint Messi, akiről azért szintén nem szabad megfeledkezni, de ő nem valódi csatár” – mondta Pelé.

Amikor arról kérdezték, ki minden idők legjobbja, nem hezitált sokat, magát tette első helyre.

„Nagyon nehéz erre a kérdésre válaszolni. Ott van Zico, Ronaldinho és Ronaldo. Európában Beckenbauer és Johan Cruyff is nagyszerű volt. Nem az én hibám, de azt hiszem, én voltam a legnagyszerűbb mind közül” – tette hozzá a brazil.

Pelé 1956 és 1974 között a Santos csapatában játszott, majd karrierjét a New York Cosmosnál fejezte be. Ő a brazil válogatott eddigi legeredményesebb gólszerzője, 1957 és 1971 között 92 meccsen elért 77 góljával.

Pelé a napokban gratulált Lionel Messinek, miután az argentin klasszis beérte rekordját az egy klubnál szerzett gólok tekintetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik