Copa América: több mint hétezer nézőt engednek be a döntőre

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.07.10. 11:29
null
Neymarék közönség előtt játszhatják le a Copa-döntőt (Fotó: AFP)
Több mint hétezer nézőt engednek be a labdarúgó Copa América döntőjére, a magyar idő szerint vasárnap éjjel 2 órakor kezdődő Brazília-Argentína rangadóra a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionba – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) bejelentése szerint a riói hatóságok engedélyezték, hogy a 78 ezres aréna befogadóképességének tíz százalékát használják ki a nagy érdeklődéssel várt finálén, amely helyi idő szerint szombaton 21 órakor kezdődik – írta az MTI.

A mérkőzésre nem árulnak jegyeket, mindenki a CONMEBOL vendége lesz, de csak negatív koronavírusteszttel lehet belépni a stadionba, ahol szigorúan be kell tartani a társadalmi távolságtartás szabályait, a nézőknek arcmaszkot kell viselniük, és nem szabad ételt, italt fogyasztaniuk.

A távirati iroda felidézte, a legutóbbi, 2019-es Copa América döntőjében a brazilok 3–1-re legyőzték Perut, azt a meccset mintegy 60 ezer szurkolót látta, ugyancsak a Maracanában.

Januárban a Palmeiras és a Santos Libertadores Kupa-döntőjére körülbelül ötezer embert engedtek be, de szinte mindannyian együtt szurkoltak, és nem vették figyelembe a távolságtartási irányelveket.

Brazília csupán két héttel a kontinenstorna rajtja előtt kapta meg a rendezés jogát, miután az eredeti házigazdáktól, Kolumbiától és Argentínától politikai, illetve egészségügyi okokból elvették – emlékeztetett az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik