Copa: a brazil elnök testőrei zavarták a VAR-frekvenciát? – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2019.07.05. 10:00
null
Jair Bolsonaro elnök jelenléte okozhatott zavart (Fotó: AFP)
Egyre érdekesebb részletek derülnek ki a Brazília–Argentína elődöntővel kapcsolatban a labdarúgó Copa Américán. A GloboEsporte.com információja szerint a Belo Horizonte-i Mineirao Stadionban Jair Bolsonaro brazil elnök testőrsége azt a rádiófrekvenciát használta, amely zavarta a játékvezetők és a VAR kommunikációját, ezért nem néztek vissza több kérdéses esetet a mérkőzésen.

 

A brazil lap szerint a Jair Bolsonaro elnök által használt rádiófrekvenciák ideiglenesen blokkolták a videorendszert, míg a helyi szervezőbizottság (COL) azt közölte, valóban akadtak kommunikációs problémák Roddy Zambrano játékvezető és a VAR között, de ezek még a mérkőzés megkezdése előtt megoldódtak. A COL tagadta, hogy mindennek az elnöki rádió volt az oka.

A Copa Américán a VAR kommunikációs rádiói saját sugárzási frekvenciát használnak a képek és a hangok fogadására, valamint a játékvezető és VAR-terem között. A brazil–argentin elődöntőn állítólag csak „néhány másodpercnyi hiba történt az adat- és hanghálózatban”, a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) azt állítja, jelentős rendellenességet nem tapasztalt. A GloboEsporte.com megkereste Zambrano játékvezetőt, aki annyit válaszolt: „Remélem, megértenek, hogy nem adhatunk interjút!”

A mérkőzés során és után az argentin szövetségi kapitány, Lionel Scaloni, illetve Lionel Messi dühösen kritizálta a játékvezetőt, mivel szerintük egyértelműen ellenük voltak és végül ez okozta a kiesésüket. „Az egész meccsen a braziloknak kedvezett a bíró” – mondta Messi.

Az argentin szövetség másnap hatoldalnyi hivatalos panaszt juttatott el a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetséghez, Claudio Fabián Tapia elnök azt írta, „A történtek alapos vizsgálatot érdemelnek, ugyanis az elnök által gyakran hangoztatott értékek – mint az etika és az átláthatóság – sérültek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik