Chape: fájdalmas és megható – hazaérkezett két túlélő – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.15. 16:01
Kedd este egy magánrepülővel hazahozták Brazíliába a kolumbiai repülőgép-tragédia két túlélőjét (a hatból), a Chapecoense futballcsapatának balhátvédjét, Alan Ruschelt és az újságírót, Rafael Henzelt.

A megérkezés után a két túlélőt mentőkkel vitték kórházba, ahol rokonok, rajongók és több tucat újságíró, illetve televíziós stábok várták őket.

A 27 éves védő gerincműtéten van túl, így továbbra is csak segítséggel tud járni, de állapota stabil, míg az újságírót megfigyelés céljából még bent tartják a kórházban.

„Zampier Neto állapota stabil, de egyre javul, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben kritikus állapotban is volt” – mondta a klub orvosa, Edson Stakonski a belső védőről, akit jelenleg is egy kolumbiai kórházban kezelnek.

További jó hír, hogy a tragédia további két túlélője, a bolíviai hajózó szerelő, Erwin Tumiri és a légi utaskísérő, Jimena Suárez is napokon belül visszatérhet hazájába.

Mint ismert, a 71 halálos áldozatot követelő kolumbiai repülőgép-balesetben 19 Chape-játékos vesztette életét. A szerencsétlenséget három játékos (Alan Ruschel, Jakson Follmann, és utóbb kiderült, az egyik hátvéd, Zampier Neto), Jimena Suárez légi utaskísérő, Rafael Henzel újságíró, valamint egy hajózó szerelő, Erwin Tumiri élte túl.



Alan Ruschel


Rafael Henzel



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik