C. Ronaldo, Mata, Perisic, Pizzaro, Rooney, Vas M. - a szombati főszereplők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 08:14
Sikeres szombatot zártak a Bajnokok Ligája egyik elődöntőjének résztvevői. A Bayern München 5–2-re, míg a Real Madrid 4–0-ra verte a Werder Brement, illetve az Osasunát. Parázs meccset játszott egymással a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund, az Everton Southamptonban bukott veszített fontos pontokat, míg Ryan Giggs magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Manchester United kispadján. A Dél-Koreában rendezett divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokságot a japánok elleni szétlövéses sikerrel zárta a magyar válogatott, az NSO Tv pedig – mint ahogyan a héten mindennap – helyszíni riporttal jelentkezett a mérkőzés után. Ez volt a szombat!

Elképesztő balszerencséje volt az Evertonnak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 36. fordulójában: a liverpooli együttes 2–0-ra kikapott a Southampton vendégeként, méghozzá két öngóllal.

Tökéletesen sikerült Ryan Giggs első mérkőzése a Manchester United kispadján. A manchesteriek 4–0-ra nyertek a Norwich City ellen. A hazaiaknál Wayne Rooney és a csereként beálló Juan Mata duplázott.

Hiába vezetett kétszer a Werder Bremen a Bayern München vendégeként a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 32. fordulójában, a már bajnok bajorok a két gólt szerző és egy gólpasszt jegyző Claudio Pizzaro vezérletével 5–2-re nyertek hazai pályán. A forduló többi szombati mérkőzésén a Mainz és a Hertha egyaránt 2–0-ra nyert hazai környezetben. Előbbi a Nürnberget győzte le, míg a berliniek a Braunschweiget verték meg. A Wolfsburg és a Freiburg négy találatot hozó, a Hoffenheim és az Eintracht Frankfurt gól nélküli mérkőzésen nem bírt egymással.

BAYERN MÜNCHEN–WERDER BREMEN 5–2

MAINZ–NÜRNBERG 2–0


HERTHA–EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 2–0


WOLFSBURG–FREIBURG 2–2


A szombati nap rangadóján nem bírt egymással a Bayer Leverkusen és a Borussia Dortmund a BayArenában. A hazaiak Bender fejesével szereztek vezetést már a 7. percben, ám Kirch a 29. percben egyenlített: szabadrúgás után szintén fejjel volt eredményes. A leverkuseni szurkolók hat perccel később újra örülhettek, mert Castro remek csukafejessel ismét előnyhöz juttatta a Bayert. Azonban a szünet előtt bosszankodtak is, mivel Hilbert buta kezezése után Reus higgadtan értékesítette a megítélt büntetőt.

Magyarország szétlövéssel 5–4-re legyőzte Japánt a divízió 1/A világbajnokság utolsó játéknapján.

Sofron István nagyon csalódott, hogy nem sikerült a feljutás a magyar jégkorong-válogatottnak a divízió I/A világbajnokságon. Azért hozzátette, hogy ez igen jó eredmény az átalakulóban lévő csapatunktól. Hetényi Zoltán úgy véli, ilyen játékkal kevesek vagyunk a feljutáshoz. Értékelések a japánok elleni győzelem után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik