Brazília: rendőrök verték a szurkolókat a kupameccs előtt - fotók

Vágólapra másolva!
2015.02.27. 13:21
null
Többen is megsérültek az Internacional–Universidad de Chile Libertadores-kupa mérkőzés előtt (Fotók: globoesporte.globo.com)
A dél-amerikai Libertadores-kupa 2. fordulójában az Internacional 3–1-re legyőzte az Universidad de Chilét, a találkozó azonban inkább a stadionon kívül zajló balhéról marad emlékezetes...


A hazai Internacional labdarúgócsapatának szurkolói minden fontos mérkőzés előtt hagyományosan a „Ruas de Fogo”, vagyis „utcai tűz” elnevezésű fesztivállal fogadják kedvenceiket, amely az állandó tűzijátékozás mellett a petárdázást és az önfeledt ünneplést jelenti.

Igen ám, de az Universidad de Chile elleni mérkőzés előtt elfajultak a dolgok, és több szurkoló állítása szerint a rendőrség rátámadt a tömegre.

„Bent voltam a bárban, megérkeztek a rendőrök, és verni kezdtek minket” – állítja egy sebesült.

Rodrigo Mohr parancsnok elmondta, az intézkedésben egy rendőr is megsérült.

„Szervezett rendbontás volt, tűzijátékokkal, füstgránátokkal, és még néhány lövés is eldördült. Egy lovas rendőr megsérült, őt kórházba kellett szállítani. Mi csak azt szerettük volna megakadályozni, hogy a szurkolók ne vigyenek be magukkal petárdákat és füstgránátot a stadionba, viszont a bejáratnál többen elkezdtek játszani ilyen eszközökkel, és nekünk közbe kellett lépnünk.”

A mérkőzést 3–1-re megnyerte az Internacional.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik