Brazília: Pelé előtt tiszteleg 2023-as mezével egykori klubja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.25. 10:05
null
Egy koronával tiszteleg Pelé előtt egykori klubja, a Santos (Fotó: Getty Images)
A következő évtől viselt mezeken az egyetlen háromszoros világbajnok labdarúgó, Pelé előtt tiszteleg egykori brazil klubja, a Santos, amely egy koronával adózik a futball királya előtt – írta meg az O Globo, amely arról is beszámolt, hogy a legendás játékos állapota romlott az elmúlt napokban.

Mint ismert, a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát – akit tavaly diagnosztizáltak vastagbélrákkal – a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban látják el.

Pelé állapotával kapcsolatos aggodalmak miatt egykori klubja, a Santos is mozgósított, hogy tisztelegjen a legendás labdarúgó előtt, ezért a klub címerére egy kis koronát helyeznek el, adózva a futball királya előtt.

„A 2023-as mezen már korona van” – árulta el Celso Jatene, a Santos tanácsadó tanácsának elnöke, megjegyezve, a koronát a két csillag mellé helyezték el a klub címerében.

Egyébként a klub 2019 októberétől decemberéig egyszer már használta ezt a címert Pelé 79. születésnapja alkalmából, de akkor csak a csapat tízesének mezén volt a módosított címer, míg ezúttal az összes játékos viselni fogja.

Az O Globo arról is beszámolt, a kórház szerdán kiadott közleménye szerint Pelé egészségügyi állapota romlott, vese- és szívelégtelenség miatt ápolásra szorul.

A brazil ikon november 29. óta van kórházban a tavaly diagnosztizált vastagbélrákját követően, ám a jelentés onkológiai betegség előrehaladásást is mutatja.

Szombaton pedig Pelé lánya, Kely Cristiana után fia, Edinho is meglátogatta a kórházban édesapját, hogy együtt töltsék a karácsonyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik