Brazília: maratoni tizenegyespárbaj döntött a Szuperkupáról – videó

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 09:32
null
Ünnepelhet az Atlético Mineiro (Fotó: Facebook/Atlético Mineiro)
Nem mindennapi végjátékot követően az Atlético Mineiro hódította el a brazil labdarúgó Szuperkupát: a bajnok és kupagyőztes vasárnap tizenegyespárbajban győzte le a Flamengót.

A Cuiabában rendezett összecsapás első félidejében a Mineiro szerzett vezetést, a fordulás után azonban a bajnoki ezüstérmes Flamengo játszott jobban és a 64. percig fordított. Hulk 11 perccel később egyenlített, az állás pedig a lefújásig, majd a hosszabbításban sem változott.

Ezek után következett a tizenegyespárbaj, melyben az öt-öt kijelölt rúgó egyike sem hibázott. A folytatásban bármelyik körben eldőlhetett volna a csata, ám egészen a 12. párig nem lehetett győztest hirdetni, a Flamengo háromszor is a diadalért rúghatott, de játékosai mindannyiszor hibáztak. A Mineiro végül Hulk büntetőjével győzött, mivel a 12. sorozatban a másik oldalon Vitinho nem talált kapuba.

Az Atlético Mineiro tavaly a bajnoki és kupasikerét is Cuca irányításával érte el, a Szuperkupát viszont már új edzővel, az argentin Antonio Ricardo Mohameddel nyerte meg.

A tizenegyespárbaj

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik